Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Átálltunk az eredeti téli...

Hakapeszimaki kérdése:

Átálltunk az eredeti téli időszámításra! Akkor most megkérdezem most jobb,hogy már 17 órakor sötét van? Szombaton,még 18 órakor volt sötét! Ez lenne a természetes? Nem a román időzóna,amiben világos lenne? De hát a magyar népnek sötét a felfogása!

Figyelt kérdés
2023. okt. 29. 23:19
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
8 De most már gond van vele! Nem hajnalban kelünk,nem járunk kapálni aratni! Este vagyunk fent tovább,akkor legyen tovább világos!
2023. okt. 31. 00:17
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Valahogy nem tudom ezt komolyan venni....
2023. okt. 31. 00:20
 13/24 anonim ***** válasza:
72%

"behúzod a redőnyt és alszol"

Tudod, pont az a cél, hogy világos legyen. Akkor, amikor ébren vagyok, és nem akkor, amikor alszom.

Különben könnyen depressziót lehet kapni, lásd az északi államokat.

2023. okt. 31. 00:20
 14/24 A kérdező kommentje:
5 150 éve helyi időt használtak,mindenhol máskor delelt a nap!
2023. okt. 31. 00:25
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor menj ki hajnalban ennyi az egész.... Nem tudom a lényegét miért nem lehetett érteni, hogy ha a nyári amradna sokkal rosszabb lenne mert reggel 8-9 fele világosodna ki, az meg sokkal több embernek lenne zavaró tekintve, hogy akkor megy a sok diák suliba, sokan dolgozni stb.
2023. okt. 31. 00:30
 16/24 A kérdező kommentje:
15 Hajnalban,ki kel fel azért? Este legyen világos,mikor nem alszom!
2023. okt. 31. 00:34
 17/24 A kérdező kommentje:
15 Az nem zavaró,hogy a szabadidődben semmit nem tudsz csinálni mert sötét van? Az embernek általában a szabadideje értékesebb,nem a suli,meg a munka!
2023. okt. 31. 00:36
 18/24 anonim ***** válasza:
29%

Máshol is sötét van..... Ha nem esett le az, hogy mennyit van világos az fix. Innen meg igen fontosabb az, hogy reggel ne sötétben kelljen reggel 9-ig lenni, mintsem az, hogy délután este 5-kor vagy 6-kor sötétedik, vagy mit akarsz csinálni kinn télen, bográcsozni?

Nyáron meg nehogy már az akadályozzon meg benne, hogy ha a téli, rendes időszámítás marad, hogy nem fél 10-kor megy le a nap hanem fél 9 kor.

2023. okt. 31. 00:46
 19/24 anonim ***** válasza:
64%

"7: A tudósok stb pont, hogy a télit tartják előnyösebbnek, de mindegy, illene utánaolvasni"

Te nem néztél utána szerintem alaposan.Terjed egy cikk arról , hogy a Magyar Alvás Szövetség egyszer nyilatkozott az idoszamitásról, és, hogy a télit preferálják. Más forrást nem láttam/találtam a kérdéskörről a hírfolyamban, hiába kerestem, csak róluk hoztak le cikket , de én ismerem azt a társaságot.G.Németh György , aki meg ezt nyilatkozta, bölcsész, történelem szakos az ELTE-n....na én már nem tudom komolyan venni.A Magyar Alvás Szövetség egy elég szakszerűtlenül működő alakulat , nekem már volt is közöm hozzájuk.......Egyébként vannak olyan szakmai vélemények is, amelyek a nyárit hozzák ki egészségügyi szempontból elonyosebbnek, pusztán , mert emberek tényleges ebrenletevel jobban összhangban van, ezáltal pl.D-vitamin beépülése , általános hőérzet (heti lebontás), szabadban töltött órák száma, télen pihentetobb alvási ritmus......stb.

Amúgy meg félórás eltérés van mind a kettő időszámítás esetén a Nap delelése , és a tényleges dél között ........a téli általában közelebb áll hozzá , de az sem minden hónapban , a fennmaradó időben , év nagy részében csak 10-15 percekkel előnyösebb , nem mintha sokat számítana.Azt szeretném , ha mindenki megértené, hogy egyik sem az igazi , meg az eredeti , a téli sem........a kettő között , vagy kétharmad egyharmad úton lenne az 'igazi időszámítás'. A téli nem az eredeti , hanem az első , és ez különbség.Hagyomanybol van velünk. A nyári a jelenkorban előnyösebb (emberek tényleges fentlétét vizsgálva), és igazából ez az egy tényező számít. Nyáron téli időszámítással 3.47-19.46 ig lenne fennt a Nap június 21.-én........ Pedig biztos vagyok benne, hogy este 20.00 és 23.00 között sokkal többen vannak fent, mint 4.00 és 7.00 között reggel ........ Egy átlag ember szerintem nyáron éjféltől alszik reggel 8ig.....most az alvasideje több , mint 50%at töltse el fényben? Szerintem ez karosabb , mint sötétben menni dolgozni egy-másfél hónapon keresztül télen (megjegyzem a sokszori vacak idő miatt, beborult ég pl. ugyanúgy lámpákat kell oltani , és gyakorlatban ugyanúgy sötét lesz). Télen kinti munka sincs, nincs mezőgazdasági munka se nagyon.....emiatt is értelmetlen a megtartása.

2023. nov. 11. 20:27
 20/24 A kérdező kommentje:
18 Pedig pontosan az akadályoz meg,hogy az 1 órányi világosság este helyett hajnalra esik,mikor semmit nem tudok vele kezdeni,mert még az ágyban fordulok a másik oldalamra!
2023. nov. 12. 01:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!