Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szoktatok adni a kéregetőnek?

Szoktatok adni a kéregetőnek?

Figyelt kérdés

Most, hogy Kelenföldig megy a pótlóbusz, illetve onnan indul, oda özönlöttek a kéregetők. Előtte is voltak de most nagyon megszaporodtak.

Megmodnom őszintén egynek szoktam adni cigarettát, vagy aprot, talán a másodiknak is. De azonnal odarajzanak, kell cigi, kell pénz, a hazaútra nincs pénze, a telefonját akarja tölteni mert nem tud haza telefonálni…. Etc etc. Nagyon idegsítő, nagy szemtelenek, be is szólnak ha nem adok. Teszem hozzá, a nagy részükön márkás cipő, kabát, okosteló, szóval nem néznek ki rászorulónak.

És akkor az alapítványosokról ne is beszéljünk, szerintem az mind full kamu…

Kíváncsi vagyok, ki hogyan áll a dologhoz.

2023. okt. 29. 17:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Lehet hogy nem fogalmaztam elég pontosan:

Én a lebzselő, passzióból, pofátlanul kéregetőkre gondoltam.

Mert van akin látszik hogy rászorul, persze lehet hogy az is elissza, de bánja a fene, ha arra a kis időre megszabadul a gondjaitól, nekem az is jó. De ők legalább kúltúráltan kérnek, nem tolakodnak. Vagy kiülnek és kiraknak egy táblát.

De pl vannak Kelenföldön már jól ismert arcok, akiken látszik a ruházaton, a körülményeiken , vagy épp a hiányzó végtagjuk miatt, hogy igenis rászorulnak. Nekik szoktam pl szendvicset is vinni, vagy a fornettisnél venni valamit, kis pénzt adni még cigit is. És mindent szépen megköszönnek. Ez tök oké!

Én a bunkókra gondolok, akik ahogy a szádba veszek egy cigit, máris rajzanak oda. Lábukon normális cipő, vagy épp menő kabát, kezükben okosteló, és borzasztó bunkók, követelőzőek. Ha nem adsz nekik még le is szólnak. Ha csak egy százast kapnak, beszólnak hogy “ezzel mit csináljak”? Ha egynek adsz, jön azonnal húsz.

Jön a hülye duma hogy nincs pénze jegyre. Beteg a gyereke, nem tudja felhívni, töltsem fel a kártyáját. Etc etc…. Na én ezekről beszélek.

2023. okt. 31. 09:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezeknek senki nem ad jószándékból, legfeljebb ha félnek, vagy úgy vannak vele, hogy inkább odavetnek egy kis aprót, csak ne zaklassák őket.

Az a baj, hogy bár a koldulás szabálysértés, senki nem tesz ellene semmit. Még akkor sem, ha ez agresszióval, netán tettlegességgel párosul. Az Örs Vezér téren is csak akkor kezdtek maszatolni, mikor már a 3. forgatócsoport járt kint. Ennek is csak annyi lett az eredménye, hogy két szerencsétlen 20 éves fakabátot kiküldtek, hogy “felügyeljék” a rendet... vagyis a cigókat meg a koldusmaffiát, hát hogyne.

Egyébként meg nem egy embertől hallottam, hogy napi 10 ezret is össze lehet tarhálni könnyedén, ami 300K egy hónapban, persze, hogy futja normális cipőre.. .

2023. okt. 31. 10:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem adok senkinek egy forintot sem.

Évekkel ezelőtt leszólított egy hajléktalan, hogy napok óta nem evett. Megsajnáltam és adtam neki 1000 forintot, kb... 5 perccel később láttam ahogy kijön a boltból, mind a kettő kezében kannásborokkal.

Párhónappal később egy másik is hasonló dumával jött, aszt mondtam hogy veszek neki kaját, de alkoholt nem veszek neki. Ő meg elküldött melegebb éjhajlatokra.

Sajnálom őket hogy az utcán élnek, de a többség az alkohol miatt került oda. Mellesleg megjegyezném, hogy máskor veszek neki egy vonatjegyet Bécsbe. Ott állítólag nagyon jó soruk van. Napi 50 eurót bejön nekik, havonta a szállás, kb... annyi lehet. Jobb körülmények között élnek, mint Magyarországon.

2023. okt. 31. 22:54
 14/16 anonim válasza:
70%
Nem adok én sem egy forintot sem. Ha senki sem adna senki sem koldulna. De mivel mindig van 1-2 balek aki ad a koldulás örökké fog tartani. Különben a koldulók nagy része nem is rászoruló. Van aki délután 17-kor összecsomagol és elindul valahova. Gondolom haza. És az illető mindig pontban 17-kor összecsomagol és abbahagyja a koldulást. Persze mindig van kivétel, de sokan ilyenek.
2023. nov. 1. 15:36
 15/16 Help24 válasza:
100%

Igen sajnos vannak ilyen balekok, de valahol őket is megértem.

Ami viszont eszembe jutott, hogy sokan ám direkt meg játszák a csövezést közben meg elvan egy szállón és nem kell dolgozni mennie.

Volt egy kollégám az mondta el Nekem, hogy amikor szállón dolgozott portásként oda is jártak ilyen úgymond hajléktalanok, akik ebből éltek a “kérj és adatik” gondolkodás.

Egyszer aztán az egyik megkérdezte a kollégámat, hogy mennyit keres ezzel az portás munkával. Ő elmondta neki 1000 Ft óránként.

Erre azt mondja a hajléktalan, de már rutinos volt, hogy azt megszerzi. 10-15 perc alatt. És nevetett a kollégámon. Szóval ezeket én úgy szoktam hívni HAJLÉKTALAN JÁTÉKOS 😂👌

Aztán az aluljáróban a másik ember, akit nem mondanék hajléktalannak csak max annak nézett ki hangszeren játszott. Minden nap más helyen, egyik nap Blaha Lujza Tér után Őrs vezér tér. Mikor hol.

A Blaha Lujza téren az újságos lánnyal beszélgettem, amikor is oda jött ez a hangszeres hajléktalanak kinéző bácsi egy újságért és a lány kérdezte “Vége” azt mondja a bácsi igen mára vége. Kérdezi a lány legalább megérte ma is? Azt mondja a bácsi most kicsit gyenge nap volt 47 000 ezer Ft. 😂🤣

Mondom magamba azt a k.rva. És még viccesen mondom a lánynak, legalább az adókat befizette? 😁😂

Erre a lány azt mondja nem kell bántani meg dolgozott érte.

Hát az biztos. 😂 Csak legyen heti 5 alkalom 25 000 ezer alsó hangon az havi több mint 500 000 ezer Ft.

És ez kb 12–13 éve lehetett. Akkor az nagy pénz volt. Most fene tudja mi van az öreggel azt hiszem egy Nagy Hegedűn játszott.

2023. nov. 1. 21:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Én általában ételt szoktam adni. Múltkor a Borároson egy bácsi kifejezetten ételt kért,alig állt a lábán, csak nem hagyhatom ott.
2023. nov. 2. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!