Szoktatok adni a kéregetőnek?
Most, hogy Kelenföldig megy a pótlóbusz, illetve onnan indul, oda özönlöttek a kéregetők. Előtte is voltak de most nagyon megszaporodtak.
Megmodnom őszintén egynek szoktam adni cigarettát, vagy aprot, talán a másodiknak is. De azonnal odarajzanak, kell cigi, kell pénz, a hazaútra nincs pénze, a telefonját akarja tölteni mert nem tud haza telefonálni…. Etc etc. Nagyon idegsítő, nagy szemtelenek, be is szólnak ha nem adok. Teszem hozzá, a nagy részükön márkás cipő, kabát, okosteló, szóval nem néznek ki rászorulónak.
És akkor az alapítványosokról ne is beszéljünk, szerintem az mind full kamu…
Kíváncsi vagyok, ki hogyan áll a dologhoz.
Na ez az hogy háromnegyed részén látszik hogy lejmos. A beszédjükből, a reakciójukból, a ruházatukból.
Pl az Akácfa utcában találkoztam egy láb nélküli toló székessel, az oké. Vagy a multkor nagyon kulturáltan megkért valaki , hogy nem pénz, nem cigi kell neki csak nagyon éhes. Vettem neki a pékségben, nagyon szépen meg is köszönte, az is oké.
Na de ezek?????
Én általában nem adok. Nem az én feladatom a nyomor kezelése.
De karácsony előtt felváltok egy ötezrest, és beteszem a kocsiba: az első 5 kéregetőnek azonnal adok egy-egy ezrest.
Alapítványoknak soha nem adok.
De a Légimentőknek és a Hortobágyi Madárkórháznak rendszeresen utalok. Az ő működésüket nyomon is követem.
Illetve nyáron az iszonyú kánikulában megtalált egy egész normális alak, mondta hogy hazudhatna bármit, de a valóság az, hogy majd' meghal egy jó hideg korsó sörért. No, vele kivételt tettem, talán az őszintesége meg a kultúráltsága miatt.
Azt nem értem, hogy minek adtok nekik, ha most itt a panaszkodás megy. Én már nagyon rég nem adok, mert sok úgy sem becsüli meg a pénzt és még azt sem aki adta.
Érdemes vigyázni is, mert sokakat lehúzza a koldus maffia avagy banda kinek hogy tetszik. Tőlem nem nagyon kéregetnek, mert olyan a fellépésem is ami sokat számít szerintem.
Ha látják, hogy valaki nem határozott, hanem csak ilyen kis nyif-nyaf érzelmes, sértődékeny ember, akkor próbálkoznak és a lányoknál csak hogy másik példa is legyen leginkább a mosolygósokra mennek.
Most nevetve elgondolkodtam azon, hogy lehet ezeknek a kéregetőknek köszönhető, hogy nem lehet ismerkedni, udvarolni, társalogni a lányokkal sehol mert ezek a f.sz kéregetők elb.sszák. 😂
Na mindegy, csak úgy szösszenetként jött, mert elvileg a gyakorlatban arra vannak jobb helyen nem pedig az utca. 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!