Hogyan jussak ki a házból, ha párom kívülről bezárta az ajtót, de bennehagyta a kulcsot?

Írtam már én is dolgokat, meg a többiek is.
Elsőként a párod hogy a fenébe hagyhat életveszélyes helyzetben, és nem is első alkalommal? Ez bűncselekmény.
A rendőrök meg nem fognak leteperni, mert nem lobogtatod az orruk előtt a lakcímkártyád. Az adatokat felveszik, esetleg megkeresik a tulajdonost, ha szükséges. És elég rutinosak már ahhoz, hogy egy ott lakót meg tudjanak különböztetni egy betörőtől.
A zárról meg szólni kell a tulajnak, mert milyen az, hogy kívülről nyitható, belülről nem!

Megmondod a rendőröknek, hogy a "párom bérli a laksát és itt voltam nála és bezárt a lakásba". Kb ennyi, nem kell ragozni egy hétköznapi esetet. Mellékesen egy ingatlanban tartózkodáshoz azért nem kell egyből tulajdonosnak lenni. :) Vendég is lehet az ember... :)
Nyugodtan szólj a rendőrségnek és odamennek és kinyitják kívülről. Vagy egy ismerős, ha ráér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!