Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes még...

Szerintetek érdemes még fejelentést tennem ?

Figyelt kérdés

Másfél évvel ezelőtt a volt páromnak pénzt adtam kölcsön persze miután odaadtam megcsalt és szétment a kapcsolatunk 5 év után. A kolcson adott penzbol még mindig nem fizetett vissza nekem 200 000 ft-ot. Mindszuntelen kértem a pénzt viszafizetett 400 000 ret amiből még 200 ezret nem rörlesztett a mai napig kérem de csak hiteget, a rendőrséget ki akartam hagyni az ügyből de ez nem állapot már. és utólag borzasztóan bánom hogy nem jelentettem ezt az egészet időben még az elején . Egy éve nem fizet semmit sem a 200 000 ből. Szerintetek ha feljelenteném a rendőrség kivizsgálná ezt az ügyet enyi idő után ....

A normális válaszolóknak rögtön megy a kéz. Nem tudom mi tevő legyek es tanacsot sem tudok senkitol sem kerni

2023. márc. 24. 13:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Sokban igazatok van mindenkinek küldtem a zöldet
2023. márc. 24. 17:17
 12/16 NTBS ***** válasza:
63%

Nem, mert nincs papírod a tartozásról.

Esetleg a mostani párjának mesélhetsz róla.

2023. márc. 24. 18:03
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell átvennie a fizetési meghagyást. Ha nincs kézbesítési akadály, csak szimplán nem veszik át ("nem kereste") jelzéssel visszamegy a feladónak, akkor a törvény alapján beáll a kézbesítési vélelem és végre lehet hajtatni, mehet a végrehajtónak.

Ezt a törvényt pont azok ellen hozták, akik egyszerűen nem vesznek tudomást a hivatalos levelekről vagy felszólításokról, akkor se tudják megakasztani az eljárást. Hiszen ha csak ennyin múlna, soha senki nem venne át semmilyen végzést, büntetést vagy felszólítást, majd szépen elévül és az életben nem hajtható be senkin. Ehelyett van az, hogy ha nem veszi át, a kézbesítési fikció alapján jogerőre emelkedik a fizetési meghagyás, és lehet kérelmezni a végrehajtást. Viszont ehhez az alábbi adatokra szükséged van az adós vonatkozásában: név, lakcím, anyja neve, születési hely és idő.

Ha nem áll rendelkezésedre az adat, a központi nyilvántartóhoz lehet adatszolgáltatási kérelmet benyújtani:

[link]

De mindezek előtt próbálj meg íratni vele bármilyen elismervényt, vagy részletfizetési megállapodást kötni - mégis csak egyszerűbb havi 10-20 ezret félretenni, mint egyből egy vagy több havi fizetést kipréselni magadból, ha szarul állsz. A lényeg, hogy legyen egy okirat (aláírások+két tanú) arról, hogy elismeri a tartozást és hajlandó megfizetni azt. Tök mindegy, hogy utána nem fizet, de lesz írásos bizonyíték rá.

2023. márc. 24. 18:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha egyértelműen, és minden kétséget kizáróan tudod bizonyítani, például számlakivonattal és az üzenetekkel, akkor mindenképp keress fel egy ügyvédet, segíteni fog, és jó eséllyel visszaszerezheted a pénzed.
2023. márc. 25. 00:24
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat , így fogok tenni , mert szeretném a pénzem visszakapni . Bánom nem tettem meg már idáig azt amit lehetett.
2023. márc. 25. 05:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ennyi idő tekintetében ez bőven nem évül el, ha megfelelőek a bizonyítékaid.;) Érdemes lesz 2 eljárást indítanod, de ezt majd az ügyvéded jól fogja tudni. Egy polgári jogi igény, és egy feljelentés. Sajnos ez évekig eltarthat, mire lezárul.Szerintem jó eséllyel visszakaphatod a pénzed, és a tolvajt meg fogják büntetni, csak ez nem tudom, hogy megér-e neked annyi pénzt és energiát. A feljelentést mindenképp tedd meg, az teljesen ingyen van. A polgári per évekig elhúzódhat, viszont ha tényleg támadhatatlanak a bizonyítékaid, akkor érdemes pert indítani. Egy jó ügyvéddel nem csak a pénzedre, hanem kártérítésre is számíthatsz.
2023. márc. 25. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!