A szorzást miért "*" szimbólummal jelölik?
Sok esetben láttam már, ha valaki számítógépen leírja azt, hogy "a" szor "b", azt a*b alakban teszi meg.
Ez miért alakult ki, amikor a "*" jelölése a konvolúció műveletét jelenti?
Az a*b alatt egy a(t)b(x-t)dt függvény integrálját értjük -végtelentől végtelenig.
Mégis akkor miért használják szorzás kifejezésére?
Hagyjuk inkább, beszéltek itt intelligenciáról, meg vitatkoztok róla velem, közben azt sem tudjátok, hogy a konvolúció mire való.
Ha ennyire okosak vagytok, akkor azt miért nem tudtátok, nem esett le eddig, hogy konvolúciót csak függvényeken hajtunk végre és sima skalár számok esetén nincs is értelme?
Teljesen megfelelő a * jelzés valós számok körében, viszont függvények esetén jelentheti a konvolúciót is. Jó volt vitatkozni amúgy veletek, részemről ennyi, meg akartok győzni, közben nem értitek a kérdésben feltett fogalmat sem.
Pont erről beszélek már öt oldal óta: egy nem létező problémát adsz elő miközben folyamatosan egy idegen szó ismeretével kérkedsz.
Óvodás színvonal.
Bevallom, a függvényeket nem értem, de attól még értelmesnek tartom magam, tekintve hogy nem matematikusnak vagy fizikusnak tanulok, hanem orvosnak. Azon pedig légyszíves ne akadj fenn kedves kérdező, hogy a szerinted "ostoba" emberek a * jelet használják a • helyett. Attól pedig senki nem lesz buta, mert nem azt tanulja amit te, mert lehet hogy más témában sokkal okosabb - illetve nem okosabb, egyszerűen csak jólértesültebb nálad. Nekem is van olyan barátom, aki mondjuk asztalosnak tanult, és csak érettségie van, de nem nézem le -pedig én "nagyon okos vagyok, mert az orvosira járok"- de ha meg kéne faragnom, meg össze kéne raknom egy széket vagy valamit, akkor tuti nem tudnám megcsinálni. Ő pedig valószínűleg nem arra készül hogy megoperáljon valakit, de nem is ez a dolga.
Szóval nyugodj bele, hogy sokan nem a konvolúciót jelölik *-gal, hanem a szorzást. Egyébként szerintem ha egy ismerősöddel beszélsz, akkor tudod róla hogy mit jelöl *-gal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!