Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A szorzást miért "*" szimbólum...

A szorzást miért "*" szimbólummal jelölik?

Figyelt kérdés

Sok esetben láttam már, ha valaki számítógépen leírja azt, hogy "a" szor "b", azt a*b alakban teszi meg.

Ez miért alakult ki, amikor a "*" jelölése a konvolúció műveletét jelenti?

Az a*b alatt egy a(t)b(x-t)dt függvény integrálját értjük -végtelentől végtelenig.

Mégis akkor miért használják szorzás kifejezésére?

2023. jan. 20. 12:45
1 2 3 4 5
 21/46 anonim válasza:
100%
Nem tudjuk elfogadni a javasolt módszert, nem bijektív. Szóközzel, szóköz nélkül, néha elhagyható, néha nem. Nagyon pongyola próbálkozás.
2023. jan. 20. 14:56
 22/46 A kérdező kommentje:

Anoním 21-es: A módszert nem kell elfogadnia, mivel már használatos. Ha megnézi a papír ceruza módszert, ott sem *-al jelölik a szorzás műveletét.

Én nem a spanyolviaszt találom fel, csupán próbálok rávilágítani arra, hogy az emberek rosszul használják a kifejezést gépi írásban.

2023. jan. 20. 15:01
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
22. Kérlek szépen, mutasd meg nekünk, egyszerű halandóknak, hol merült fel részünkről ilyen igény itt a gyakorin? Kértük, hogy oktass? Nem kértük.
2023. jan. 20. 15:07
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
Az a vicces, hogy amikor megsértődik, mindig átvált magázódásra. :)
2023. jan. 20. 15:15
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Akkor légy szíves kampányolj a billentyűzet gyártó cégeknél, hogy készítsenek plusz egy billentyűt a middle dot-nak.

És a szoftvercégeknél is, hogy a programozási nyelvekben innentől a * helyett a middle dot-ot használjuk a szorzás jelölésére.

2023. jan. 20. 15:15
 26/46 A kérdező kommentje:

Én nem oktatni akartam magukat, csupán kérdést tettem fel. Azonban maguk ellentmondtak nekem, én ezekre a válaszokra tényekkel reagáltam.

A * jelölés publikus esetben nem megfelelő, a kérdés erre vonatkozott, hogy ennek ellenére mégis használják.

2023. jan. 20. 15:16
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Ön provokál.
2023. jan. 20. 15:19
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre az elején megfeleltünk, és sokszor meg is ismételtük, de kedvedért újra leírom: tudományos dolgozatban helytelen. Köznapi használatban meg nem. De ne magázz, mert neveletlenség!
2023. jan. 20. 15:20
 29/46 A kérdező kommentje:

#28-as, viszont mégis látok publikus helyeken *-al jelöléssel szorzást feltüntetve, ezt írtam pár válasszal ezelőtt, hogy ez megtévesztő lehet.

A magázásos mondatra tudnám idézni az egyik válaszolót:

"Kértem, hogy oktass? Nem kértem."

De ha zavar akkor elhagyom, ilyen esetekben megértő tudok lenni.

2023. jan. 20. 15:24
 30/46 anonim ***** válasza:

Mit értesz publikus helyen? Ez például publikus hely?

Ha te mint tudós ember bántva érzed magad egy közbeszédi pontatlanság miatt, akkor nagyon stresszes lehet minden perced.

2023. jan. 20. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!