A szorzást miért "*" szimbólummal jelölik?
Sok esetben láttam már, ha valaki számítógépen leírja azt, hogy "a" szor "b", azt a*b alakban teszi meg.
Ez miért alakult ki, amikor a "*" jelölése a konvolúció műveletét jelenti?
Az a*b alatt egy a(t)b(x-t)dt függvény integrálját értjük -végtelentől végtelenig.
Mégis akkor miért használják szorzás kifejezésére?
Anoním 21-es: A módszert nem kell elfogadnia, mivel már használatos. Ha megnézi a papír ceruza módszert, ott sem *-al jelölik a szorzás műveletét.
Én nem a spanyolviaszt találom fel, csupán próbálok rávilágítani arra, hogy az emberek rosszul használják a kifejezést gépi írásban.
Akkor légy szíves kampányolj a billentyűzet gyártó cégeknél, hogy készítsenek plusz egy billentyűt a middle dot-nak.
És a szoftvercégeknél is, hogy a programozási nyelvekben innentől a * helyett a middle dot-ot használjuk a szorzás jelölésére.
Én nem oktatni akartam magukat, csupán kérdést tettem fel. Azonban maguk ellentmondtak nekem, én ezekre a válaszokra tényekkel reagáltam.
A * jelölés publikus esetben nem megfelelő, a kérdés erre vonatkozott, hogy ennek ellenére mégis használják.
#28-as, viszont mégis látok publikus helyeken *-al jelöléssel szorzást feltüntetve, ezt írtam pár válasszal ezelőtt, hogy ez megtévesztő lehet.
A magázásos mondatra tudnám idézni az egyik válaszolót:
"Kértem, hogy oktass? Nem kértem."
De ha zavar akkor elhagyom, ilyen esetekben megértő tudok lenni.
Mit értesz publikus helyen? Ez például publikus hely?
Ha te mint tudós ember bántva érzed magad egy közbeszédi pontatlanság miatt, akkor nagyon stresszes lehet minden perced.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!