👏 Mennyi a gyerek tartás díj 1 gyermekre? Mert apuka havi 20eft szándékozik adni.. Amit én keveslek . Azt mondta a bíróság sem fog többet ítélni, mert úgy csinálja ne legyen munkahelye,vagy inkább haza is jön.
És ha meg említem a bíróságot neki.. Jön azzal ott sem fognak többet ítélni egy gyerekre.
Főleg ha haza jövök és munkáltatóim sem lesz.
Kedves, kérdező!
Akármi is a történet, vakon senkit nem hordhat el senki, ebben nagyon igazad van.
Legyen szó bármelyik félről is ezesetben.
Az tény: a gyermekvállalás felelősséggel jár és a gyermeknek, ha már nincs jelen az életében az apuka, az a minimum, hogy segít egykori párjának, azaz a gyermeke anyjának.
Nem az anyuka miatt, hanem a saját vérének utódja az, akit segítenie kellene.
Ez a minimum, ha már "baszirkálni" tud a pöcökkel.
Ám ő kilépett a felelősség alól. (Valószínű ő téged hibáztat, te pedig őt - sok esetnél így van, ám nyugodtan kijavíthatsz.)
(( A védekezés pedig mindenkié. Nincsen ujjal mutogatás.
Felelősségteljes szex.))
(ezt ugye a kommentek egyikére értem)
A tetteknek következményei vannak, legyen szó jóról, rosszról.
Az is tény: nem javasolt gyermeket vállalni, amíg egymaga az ember önmagában nincs bebiztosítva az életre és a gyermekre.
Mert itt is ott van a felelősségteljesség. A mi van ha... - opciókkal is kell számítani.
Pl válás, elhalálozás stb.
Egy ilyen helyzet önhiba is és a másik félé is egyben.
Amennyiben egészséges vagy és nagyon kell a pénz, javaslom a véradást.
Másoknak is jót teszel és kapsz pénzt és egyéb járulékot.
Laza havi 40 ezer plusz.
Ha nem voltál még, akkor kapsz bónuszt is.
Mert, aki hátrahagyja gyermekét és maga útját járja... Az megoldja, hogy továbbra is úgy maradjanak a dolgok. (sokszor személyes sérelmek dominálnak az emberekben, elfeledve a gyermeket, aki az igazi áldozat a helyzetben!)
Az is tény, attól hogy kint dolgozik, mert kiment kb semmin nem változtat.
Persze jól jönne a plusz anyagi támogatás tőle, de itt picit olyan a helyzet, mintha a pénz lenne fókuszban és a személyes sérelmek.
Első sorban mindig tőlünk függ ez, akármilyen nehéz is.
Megoldást kell a magunk módján keresni, nem pedig elvárni a külvilágtól... és sajnos az apuka ezek szerint a külvilághoz tartozik elmondásod alapján.
Ha érdekelne, itt hagyom a linket.
Lehet jelen helyzetben neked is életmentő lesz a cserébe kapott jutalom.
Én pl barátnőm lányával megyek, a kislány szeretne egy komolyabb rajztáblát, amit javasoltam a szakmájához, amin tanul jelenleg, ám anyukája egyedül neveli őt s tartja el kettejüket.
Barátnőm mesélte, hogy meg voltak szorulva és a kislánya ment oda adni a kis félretett pénzét régebben. Nagyon jó és megértő kapcsolat van közöttük.
Szerintem ezek az örömök, anya-gyermeke közötti kapcsolat fontosabb, ha már a másik szülő kilépett az életükből.
Pótolni ugyan nem tudja párját, de igyekszik minden tőle telhetőt megtenni.
Titkon hiányzik a gyerkőcnek az apja, amivel szembesültünk szívszorító volt. A gyerkőc nem tudja, de mi láttuk s tudjuk. Ez az eset pedig mégnagyobb erőt adott anyujának.
Nem az apára gondolt önmarcangolva, hanem arra: "megteszek minden tőlem telhetőt a gyermekemért!"
A leányzó mondta nekem, ha meglesz a célja szeretne velem továbbra is eljönni, mert segít másokon, köztük az anyukájának is. Szóval anyujának adná. Önzetlen egy lélek.
Hatalmas szíve van.
Épp úgy, mint édesanyjának.
S egyik ok, amiért imádom őket.
(Barátnőm is menne vért adni, de rosszúl van a tűtől, vértől.)
Vannak még ötleteim plusz kessre, ám azok olyanok, amikhez egyéni képességekhez kötöttek.
Idővel gyerkőccel együtt is ki tudsz menni te is, ha úgy alakul, úgy érzed. +gyerekként jobban megy a nyelvtanulás és előnyére is válik az életben.
Pl nekem nagyon szimpatikus a finn oktatási rendszer, amibe a partizán youtube csatorna is betekintést ad számunkra.
Ajánlom a videót. S azt kívántam a végén: bárcsak én is ilyen helyre hárhattam volna. Egyéni képességek felmérése, ingyenes megoldások, szülők pénztárcáját kímélve, az oktatás fontossága és globális összefüggések. A főzés, barkácsoló szobák is tetszettek.
Nyelvet tanulni bármikor lehet. Munka és gyermek mellett is. :3
Megértem rosszul esik, hogy hátra hagyott, lélekben megcsavart a dolog, egyedül vagy gyerkőccel, ám ez a haragtartás és "van neki bőven, nem fájna neki adni ide többet" gondolat akármilyen érzés is, meg kell oldanod az elméd, lelked békéjét, mert bélyeget nyomsz magadra, örlődsz rajta és az kihat a gyermekedre is!
Még ha el is titkolod előle, tudat alatt a gyermek érzi, látja, mert melletted van.
Rosszabb esetben rajta csattanhat a nem megfelelő hangnem, viselkedés formájában stb.
Ha nem megy a lelki feldolgozás, akkor nyugodtan fordulj szakemberhez, hogy feldolgozhasd. Nem szégyen megfelelő személytől segítséget kérni.
Remélem megoldódnak a gondok a maguk módján és teljesebb életet tudtok élni gyerkőcöddel. ❤️
Sok sikert, kitartást és egészséget! ❤️
#13 túl hosszú, nem olvastam végig, de személyes megtámadtatás címén a következőre reagálnom kell:
"A védekezés pedig mindenkié. Nincsen ujjal mutogatás.
Felelősségteljes szex.))
(ezt ugye a kommentek egyikére értem)"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Ha egy pár megegyezik, hogy a nő tablettát szed, mert egyikük sem akar gyereket, akkor tényleg számon kérnéd a férfin, ha egyértelműen és bizonyíthatóan nem szedte a nő a tablettát?
Persze ez a másik irányba is igaz.
Ha abban egyezik meg egy pár, hogy a nő nem szedi a tablettát mondjuk egészségügyi okokból, hanem gumival védekeznek, de a férfi szándékosan kivágja a gumit, hogy az asszony akarata ellenére az teherbe essen. Azt mondod, a nő is hibás?!
Nyilván egy alkalmi együttlét esetén mindkét féltől elvárható, hogy mindent megtegyen a saját biztonsága érdekében, de egy tartós kapcsolatban?!
#14 Hogy bizonyítod egyértelműen, hogy nem szedte?
Különben elég fárasztó, hogy minden, gyerekkel kapcsolatos kérdést el bírtok vinni ebbe az irányba, hogy "a pasinak nem kötelező tudni, hogy a szextől lesz a gyerek"...
#15 - ez elég könnyen bizonyítható laborban.
És nem tudom feltűnt-e (nyilván nem), direkt hoztam mindkét irányból példát. Nőt is lehet ilyen helyzetbe hozni.
És ha tényleg meg akarnád érteni amit írok (mint ahogy látszólag nem), akkor biztos vagyok benne, hogy felfognád: nem arról beszélek, hogy szextől lesz-e a gyerek. De úgy látom kár próbálkoznom, mert te direkt nem akarod érteni.
Sok sikert, őszintén remélem, hogy sikerül magadhoz hasonló, álszent emberek között leélned az életed.
Én kiléptem, jobb dolgom is van mint retardáltaknak elmagyarázni, hogy nem a fű kék és az ég zöld.
Huu nem tudom miért ide érkeznek ezek a kommentek. :)
Ezt máshol beszéljétek meg. Én nem erre vagyok kíváncsi!!
Írom még egyszer terveztük a gyermeket!
Nem haragbol, nem kifosztani kívánom az apukat.. De mindenkire másra, és mindenre telik. Akkor ne szúrja ki a szemem havi 20eft.. Ami kB 3 napi főzni való. Együtt akartuk, hát gondoskodjunk együtt róla.!
Nem gondolom hogy ez fer.. Apuka egyedül marad éli világát,erős fitt ember lehetőségek tárháza nyitva előtte. Míg anyát a kicsi miatt mindenen honnan el küldik el utasítják! Mert nincs annyi szabi stb amennyit egy ennyi idős gyermek beteg. 🤷🏾♀️ Szóval el ítélem azt a bírót is aki havi 20eft ítél egy független erősteljsen apuka zsebéből! Ha van munkája, ha nincs.! Menjen dolgozni, nincs aki akadályooza benne.
És még valami mielőtt azt hinné valaki a pénz a lényeg.. Nem!!!
Apolom a kapcsolatukat, szereti az apukájat a kis fiam. Míg itthon volt mindenheten fel vittem, hétvegen ott aludtunk hogy minőségi időt töltsenek együtt!! Deaz apuka felől ebből lett volna havi látogatás is.. Most peddig már ő tart szarnak.. Miért is? Mikor én sosem tilttam sőt.
Kedves, 16-os!
Ne írj úgy, mintha egy emberrel harcolnál itt az igazadért, úgy, hogy te magad is elismered végig se olvastad az én irományomat.
A gyógyszer szedését jómagam ellenzem is. S a bizalmatlanság... Rossz tapasztalataidat tartsuk másik témakörbe.
Az se lenne normális, hogy laborba kelljen a másikat vinni, küldeni, hogy bizonygassa pl neked, hogy bevette a tabit.
S ne feledd: két értelmes ember között van bizalom, de minimum a "nem cseszek ki magammal".
Sajnálom, ha ilyen kellemetlen nőkkel hozott össze az élet vagy más példáján csalódtál az adott nőben.
Az, hogy egy aspektusból vagy képes értelmezni irományom adott részét, szintén sajnálom, ha nem érted a lényeget, mondandót.
Mindemellett megsúgom: nincsen 100%-os védekezés sem. De nekünk embereknek megadatik.
Meg kell tennünk, amit tudunk, ha nem akarunk gyereket.
Másik kommentelőnek pedig igaza van.
Lehet itt haragudni stb, ám aki ilyen kevés taglalt olvasmányt se tud végig olvasni figyelemmel, az vajon a való élethez is így áll?
Költői kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!