Ha a bíróságra beadott kereset még hiánypótlásra vár és én közben beadok, mint másik fél egy hiánytalan keresetet, akkor az enyém alapján fog elindulni az eljárás?
Figyelt kérdés
Jelenleg be van adva egy kereset a másik fél részéről, viszont azt még nem fogadta be a bíróság, mert hiánypótlásra várnak. Ezt tegnap mondták el nekem a bíróságról. Felhívtam őket, mert megtudtam, hogy válókereset lett beadva ellenem. Ha én hamarabb beadok egy hiánytalan keresetet, akkor én leszek a felperes és az alapján indul meg az eljárás?2022. nov. 30. 10:13
1/6 anonim válasza:
A logikát nem értem, miért szeretnéd te is beadni?
2/6 anonim válasza:
Ha Te is be akarsz adni egy valokeresetet, akkor feltetelezem, hogy te is valni akarsz. Akkor nincsen nagy jelentosege, hogy alperes leszel, vagy felperes. Inkabb arra torekedjetek, hogy meg tudjatok egyezni kozosen mindenben, es akkor hamarabb szabadultok egymastol. Nincsen szukseg arra, hogy te is beadj egy valokeresetet. Es sajnos egy valoperben nincs olyan, hogy "hamar". A kozos megegyezes jelenti a "hamarabb"-at.
3/6 A kérdező kommentje:
Az alap kérdés az, hogyha én beadok egy mindennek megfelelő keresetet, akkor gyorsítható-e az eljárás indítása? Nem lehet vele megegyezni
2022. nov. 30. 15:00
4/6 anonim válasza:
Az ítélet nem attól függ ki adja be, ki az alperes és ki a felperes!
5/6 anonim válasza:
Masodik valaszolo vagyok. Igen, ertettem a kerdest, de nem tudom, hogy valaha tortent-e mar ilyen, es ha igen, kiutkozott-e az, hogy ugyanarrol a pereskedesrol volt szo tulajdonkeppen. En is kivancsi lennek ra, de a velemenyem az, hogy amit szeretnel, az valoszinuleg nem lenne lehetseges. Azert ha van annyi penzed, hogy beadd te is a valokeresetet, akkor probald meg, es majd ertesits minket is a fejlemenyekrol :)
6/6 A kérdező kommentje:
Akkor holnap felhívom a bíróságot és rákérdezek.
2022. nov. 30. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!