Festő vagy Villanyszerelő?
Hiába vagy ennyire beképzelt, villamosmérnök nem szerelhet villanyt!
"Persze, mert a mérnöki tudás az valójában semmi"
Jaj, csacsifiú, hát nem kell megorrolni mindjárt, ha nem érted, mit ír a bácsi. A mérnök mást tanul. Én csak egyszer jártam a műegyetemre, de azalatt az időszak alatt nem tanultam a homokkal tömött műanyagcső hajlítását, például. Érted már? Ha nem, adok még példát. Megjelent az területileg illetékes áramszolgáltatói kirendeltségen az adjunktus, mert a nyaralóját ő maga villamosította (régen ez lehetséges volt, a szerelési igazoláson volt egy ilyen rész, hogy villamos szakember a maga részére, amit ki kellett tölteni). Le is hibázta, aki kint járt szerelő, és így a főszerelő ment ki eligazítani a dolgot (az világosvolt, hogy ha nem lesz bekötve, akkor az illető a vezérigazgatóhoz megy). Visszajőve a főszerelő morogta maga elé: én nem tudom, milyen villamosmérnök az ilyen, azt sem tudja, mi az a nullabontó. Én meg mondtam neki, Feribá, ez az ember doktorit írt a transzformátorok hűtéséből, ott meg nincs szükség nullabontóra. Érted a differenciát? Mondjuk a fenti kirohanásod után nem sok reményt fűzök hozzá. :D
Még, ha szerelhet is villanyt a villamosmérnök, akkor sem fog! Mást akar csinálni, nem építkezéseken, felújításokon dolgozni! A villanyszerelő viszont tisztában van vele, hogy ez lesz a feladata, erre vállalkozik, amikor villanyszerelőnek tanul.
És biztos, hogy egy csomó olyan gyakorlati dolgot megtanul, amit a villamosmérnök nem, MERT AZ EGY TÖK MÁS KÉPZÉS. Hiába van diplomája, mégsem elég intelligens, aki ezt nem látja be.
Villamosmérnökre is szükség van, és villanyszerelőre is szükség van. És a kettő nem felcserélhető egymással. Egyik irányba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!