Festő vagy Villanyszerelő?

"nem kell hozzá atomtudósnak lenned"
Annak nem, de az elektrotechnika tudósának igen. A váltakozóáram, amit ma használunk, kissé több agyat igényel, mint a laposelemes általános iskolai deszkamodell. Hogy a kondenzátoron "átjön" a rázás, hogy a motor üresjáratában mért áramának semmi köze az adattáblán olvasható teljesítményhez, ésígytovább.

Festokent mondom hogy villanyszerelonek menj mert az egyik legjobban fizetett szakma az epitoiparban.
A festok keresnek a legkevesebbet egy epitkezesen ahhoz kepest hogy meddig tart egy hazat kifesteni.

Hát, aki éppíttetőt nem érdekli, hogy mit művel a viilanyszerelő, csak olcsó legyen, annak valami hibádzik fejben. Áramütésről még biztos nem hallott az illető.
Ha egy festő elront valamit, esztétikai hibán kívül mást nemigen okoz.

#16 Van bőven, építkezésen láttam már olyat, hogy egy cégből 30/30 római volt, és a szerelésvezető azért töltötte be ezt a pozíciót, mert egyedül neki volt papírja. Gyönyörű munkát végeztek, gondolhatod, egy nagyobb középület egyik szintjének a komplett 0,4-es elosztóját újra kellett köttetni utánuk.
11# Elektrotechnika tudósa, jesszus.. Értem én, hogy kell hozzá némi ész és tanulás, de ez nagyon messze áll a tudományok szintjétől. Majd biztos le fogják nekem vezetni a huroktörvényt a Maxwell-egyenletekből, persze.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!