Melyik korszakba tennèl idôutazást pár napra/1hétre/ örökre, ha tehetnéd?
70/80-as évek USA
Szerettem volna akkor, ott fiatal lenni
A múltat már ismerjük, engem az érdekel, milyen lesz a jövő.
Legfőképp a jövő heti nyertes lottószámokra vagyok kíváncsi, de azt is megnézném, milyen lesz az élet több 100 vagy több 1000 év múlva...
Uhh, hosszú a lista, nem tudnék egyet kiválasztani 😕
A 90-es években voltam kisgyerek és csak homályos emlékeim vannak arról az időszakról, szóval például szívesen visszautaznék 1993 környékére (akkor születtem), és elbarangolnék a régi városunkban, ahol felnőttem. Megnézném, hogy mennyi minden volt még más, a mai állapotokhoz képest. De ugyanez a helyzet Budapesttel (itt élek jelenleg), itt is megnézném, hogy hogy néztek ki a már jól ismert környékek a 90-es években.
Vagy ha már Budapest, szívesen visszautaznék az 1800-as évek végére, a Pál utcai fiúk idejébe, és megnézném ténylegesen azt az időszakot, amiben a regény játszódik.
És akkor a rengeteg, még régebbi történelmi korokról már ne is beszéljünk...
A 80-as évekbe mennék vissza így a mostani eszemmel és megmondanám Édesapámnak, hogy ne az alkoholt válassza a családja helyett, és ne próbáljon állandóan öngyilkos lenni, mert a 60 éves kort sem éri meg, és anyukám élete végéig siratni fogja.
És megmondanám Édesanyámnak, hogy igyon nagyon sok folyadékot, mert végül emiatt fog elmeszesedni a térde, alig fog tudni menni emiatt és a szíve is elmeszesedik, szívelégtelensége és magas vérnyomása lesz. Hogy járjon sűrűbben orvoshoz, és ne akkor derüljön ki a pajzsmirigy problémája, amikor már nem műthető. Hogy figyeljen oda az egészségére, ha már állandóan azt mondogatja, hogy imád élni.
Valamint, hogy 2021-ben ne mászkáljon folyton mindenhová, mert a szétszórt biológiai fegyver meg fogja ölni az így is problémás egészsége miatt.
És akkor nem kell majd szinte a karjaim között meghalnia 2 nap alatt úgy, hogy semmi tünete nincs, és nem okoz nekem olyan fájdalmat és borzalmas emlékeket, amik miatt legszívesebben megölném magam. Hogy ne kelljen végignéznem, ahogy leszedálják, levágják a ruháit, kézzel lélegeztetik, becsomagolják egy fóliába és leeresztik tűzoltókocsival a nyolcadik emeletről úgy, hogy az egész lakótelep végignézi. És aztán ne adjanak Édesanyám helyett egy hamvakkal teli urnát cserébe.
Ezért akarok visszamenni a múltba, hogy megmentsem a szüleimet, hogy ne legyek 18, majd 40 évesen árva és hogy ők boldogan élhessenek 110 évig.
Az ókori romába mennék mert az érdekel nagyon.
Aztán persze megnézném a honfoglalást,Bp-kialakulasát nagy változasait:tatár,törökök jövése-menése.lánc híd. Stb
És persze a családomat is megnézném az előttem lévő időkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!