Meg lehet tanulni rajzolni vagy tehetség kell hozzá?
A tehetség szerintem az a képesség, amikor valami egyedit tud létrehozni valaki.
Nem csak lovat nem rajzolok, mást sem, egyéb hobbiknak élek, jelenleg zsinór csipkéket készítek.
#12 A gyakorlat igen. A kemény munkának vitathatatlanul lesz eredménye.
Aki tehetséges, kevesebb energia befektetéssel éri el ugyanazt az eredményt, amiér más keményen gürcöl.
Én hiába gyakorolok, vannak elképzeléseim, de nem tudom gyakorlatba ültetni őket.
Vannak videók, amiket követve el tudok készíteni egy rajzot, de az másolat marad akkor is.
Más technikákkal viszont létre tudok hozni eredeti alkotásokat, amik nem koppintások, hanem eredeti én.
Nem is tudok. A másolást nem számítom annak.
Van, aki szabad kézzel csak a feje után élethű képeket készít.
Ne gondolj nagy másolásokra, biztos te is láttál kisvideókat, amik egy-egy képen visznek végig. De hiába követem a lépéseket, meg sem közelíti az eredetit. Pedig nézve a videót egyszerűnek tűnik, itt egy vonal, ott egy pötty, stb.
"Más technikákkal viszont létre tudok hozni eredeti alkotásokat, amik nem koppintások, hanem eredeti én."
Akkor csak tudsz rajzolni.
Rajzolni nem tudok eredetit. Jó, persze tudok rajzolni virágot, de attól az még nem lesz harmat csepptől gyöngyöző rózsa, hiába szeretném.
Pálcika embert is tud bárki rajzolni, óvodában, iskolában ragad valami az emberre.
De van egy szint, amihez már kell a tehetség, nem elég a szorgalom.
Biztos, hogy neked is van valami erősséged a rajztól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!