Mi a jó igazából az életünk megélésében?
Szerintem mindenkinek sok jó dolog történhet az életében, és ez nem függ semmitől, ez benne szép. :)
Szerintem minden ember egyformán megél jó és rosszabb tapasztalatokat, függetlenül akármitől.
Ezekben minden ember osztozik úgymond.
El tudunk-e vonatkoztatni attól amiben élünk? Képes erre az ember?
Szerintem igen.
Szerintem tekinthetünk az életünkre többféleképpen is. Például lehetünk egy gömb alakú élettér szereplői, akik a gömbfelületen néznek ki értetlenül a fejükből, bár néha eljátszák hogy értenek valamit, az ismeretlen felé tartanak szakadatlan.
A teljes ismeretlenség áll minden földi létező előtt (hiába próbál az egyén előrelátó lenni), csak az ismeretlen ismert. A változékonyság nem ijesztő, nem is veszi senki zokon, azért külön nem panaszkodik, lehet hogy azért panaszkodna inkább ha az nem lenne. Hánykolódik az ember mint a hajótörött, tudja hogy mit keres, de nem tudja merre induljon.
Szerintem meg függ. Vegyünk egy példát: hajléktalanként milyen igazán jó dolog történhet egy ember életében? Kap néha ingyen kaját, vagy egy sajnálattal teli mosolyt? Ne viccelj!
Klassz lehet így hipnotizálva lenni, hogy mindegy mi van a tárgyi világban, ha boncolnak is, jól vagy, de ez nem így van. Az ismeretlen pedig nem ismert, max. csak biztos. A változékonyság pedig ijesztő, és bizony többen zokon veszik.
A gond csak ott kezdődik amikor elkezdünk összehasonlítgatni, pl. megpróbáljuk kitalálni hogy érezheti magát a másik(akár egy hajléktalan), és ehhez viszonyítjuk a magunk helyzetét, ami adott esetben jól is elsülhet, és általában jól is sül el amennyiben úgy rendezzük a gondolatot hogy az alapján egy nyertes pozícióból jövünk ki.
Érdekesnek találom hogy felvetetted magadtól a hipnotizáltságot, mit gondolsz mi pontosan a hipnotizált állapot ismérve? Miről észrevehető?
Egyetlenegy dolog biztos, a létezés.. mást még nem tapasztaltunk. A tapasztalat magában foglalja a létezést. De a két dolog különválasztható egymástól? Létezéstudat és tapasztalat..ez a kérdés..ha érted mire gondolok..
"Klassz lehet így hipnotizálva lenni, hogy mindegy mi van"
Ez a hipnotizált állapot lehet hogy tetszene neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!