Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sima fehér kenyeret-magában...

Sima fehér kenyeret-magában enni, reggelire?

Figyelt kérdés
Ki szokott még ilyet enni ? :)

2021. okt. 7. 08:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Mióta cukorbeteg vagyok, nagyon ritkán bűnözök, marad a borzalmas teljes kiőrlésű (az annak hazudott sem játszik).

De régen sem ettem meztelenül kenyeret önmagában.

Vannak ételek, amelyeket friss, valódi recept alapján (kenyérliszt, víz és só), fatüzelésű kemencében sült kenyérrel az igazi.

Az nem ugyanaz, mint a csak kenyér.

Ha te így szereted, miért ne?!

2021. okt. 7. 09:04
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
Ne is haragudj, de nagy marhaséág ilyet reggelizni, vagy bármilyen étkezés helyett beiktatni. A fehér kenyér (eltekintve attól, hogy dugig van adalékanyagokkal) mind a cukor- mind az autoimmun betegségek ugródeszkája. Kerüld el jó messze.
2021. okt. 8. 11:04
 3/3 anonim válasza:

Péknek tanulok és pékségben is dolgozom egy jó ideje. Megtapasztaltam mennyi adalék anyag van benne meg ízfokozó. Nyilván nem egészséges, viszont embernek találták ki. Inkább itt arra térnék ki, hogy hosszú távon nem a legegészségesebb mivel nincs akkora tápértéke, hogy a fizikai munkát bírnád, ha fehér kenyeret eszel ajánlanék hozza felvágottat meg zöldségeket, higy bővítsd a tápanyag beviteled. Másfelől pedig a glutén hízlal. Főleg a fehérkenyereknél.

Az egy tévhit, hogy a teljes kiőrlésű kenyér egészséges, mivel a lisztben megtalálható a búzaszem héja amit a Bl55-80-as lisztekben nem található meg,(max csak nyomokban) az a teljes kiőrlésű kenyérnél jelen van. Abból a szempontból előnyös a teljes kiőrlésű, hogy lassabb felszívódású valamennyivel a héj miatt.

2022. dec. 14. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!