Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik a helyes írásmód?...

Melyik a helyes írásmód? Itthol vagy itthon?

Figyelt kérdés
mert valaki így valaki meg ugy mondja..:)
2010. aug. 23. 20:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

20:58:

Én is mindig ilyen bonyolultan próbálom megfogalmazni a dolgokat :D teljes mértékben értem mit akartál elmondani ezzel, valahogy így írtam volna le én is :DDDD (Y)

2010. aug. 23. 21:43
 12/14 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:43

Köszi. :)

Igazából ráéreztem valamire az ITTHON szavunkkal kapcsolatban, és így sikerült azt megfogalmaznom

2010. aug. 23. 21:51
 13/14 Luna Moon (Mia) válasza:
Mivel jómagam falusi lány vagyok, bár sokkal jobban kötődöm a városokhoz és azért a szókincsem sem ragadt le az "itten" és az "ottan" között, még is világ életemben úgy mondtam, hogy itthol. Egyébként ez a kérdés nekem is fúrta már az oldalamat, tehát mostmár tudom, hogy az itthon helyesebb megoldás. :)
2016. jún. 7. 16:45
 14/14 Márkó2005 válasza:
én 12 éves vagyok és általában azt szoktam mondani hogy itthol vagy otthol ezért néha rám szólnak hogy nem helyes de mind a kettő jó és most utánna néztem és városban lakom csak elég gyakran járunk le béltekre és elszoktam mert kiskoromban ott laktunk de csak ez a 2 szó amit régiesen / falusian mondok
2017. okt. 26. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!