Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Másoknak is vannak ellenérzése...

Másoknak is vannak ellenérzései hétköznapinak mondható szavakkal szemben?

Figyelt kérdés
Nekem igen, és amik a leginkább tudnak zavarni valami miatt, azok ezek: kiszemelni, nekimenni (=megtámadni). Más ilyen szó is van, de most nem jut eszembe... másokkal is van ilyen? Miért lehet ez?
2010. aug. 17. 09:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy én meg a kényeskedő, okoskodó nyelvhasználóktól vagyok teljesen kész... Akik úgy használnak bizonyos szavakat, hogy egyáltalán nem illik a szövegkörnyezetbe, csak okosnak akarnak tűnni... :P
2010. aug. 17. 10:20
 12/19 anonim ***** válasza:
bocs az elírásért: "kirúgták"
2010. aug. 17. 10:28
 13/19 Aelien ***** válasza:
100%

Sziasztok kedves Emberek!

Nálam a következő szavak, illetve kifejezések verik ki a biztosítékot:

1.: "lerendez" -a "rendez"-igéhez ez az igekötő nem kapcsolódhat! "Elrendez(ni)" lehet egy ügyet, de "lerendezi" csak Bunkóéknál.

2.: "igazándiból" - helyette létezik a "valójában" szavunk!

3.: "Megmondom az őszintét" - helyette: "Őszintén szólva"

4.: "A második világháborús károk helyreállítása" Jézus Isten, csak azt ne!!! Akkor le kellene bombázni többek között Berlint, Drezdát, Budapest egyes részeit, valamint újra atombombát küldeni Japánba! MERT: a károkat nem helyreállítani, hanem megszüntetni kell!!!

2010. aug. 17. 11:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Jajj amitől igazán hülyét kapok az az amikor híradóban azt mondják (Köztük Antónia is), hogy BICIKLISTÁK. Nem tudom de nekem magyarul úgy szól, hogy BICIKLISEK.

NEM?!

2010. aug. 17. 12:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért lehet, mert a szóhoz kapcsolódva felidéződik a jelentése. Valahol elképzeled a támadást, és úgy érzed, mintha rád támadna valaki, miközben tudod, hogy persze nem, ezért csak a rossz érzés tudatosul.
2010. aug. 17. 13:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Az sem rossz, hogy "leamputálták" a lábát. Amputál=levág. Tehát, ha hozzáteszik az igekötőt, akkor az "lelevág." D
2010. aug. 17. 15:45
 17/19 anonim ***** válasza:
És azt hogy mondanád egy szóval hogy falusiasul (Falusi nyelven) de EGY szóval.
2010. aug. 17. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Előző: "vidékiesen"
2010. aug. 17. 16:26
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

Átváltott a dolog "Álljunk meg egy szóra, Grétsy Lászlóval" műsorra :-) Nem helyesírási gondokra kérdezett a kérdező, hanem teljesen helyes szavakra, amit valamiért nem szeret, vagy rossz érzést kelt benne.

Nekem pl.: puffancs :-)

2010. aug. 18. 08:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!