Másoknak is vannak ellenérzései hétköznapinak mondható szavakkal szemben?
Sziasztok kedves Emberek!
Nálam a következő szavak, illetve kifejezések verik ki a biztosítékot:
1.: "lerendez" -a "rendez"-igéhez ez az igekötő nem kapcsolódhat! "Elrendez(ni)" lehet egy ügyet, de "lerendezi" csak Bunkóéknál.
2.: "igazándiból" - helyette létezik a "valójában" szavunk!
3.: "Megmondom az őszintét" - helyette: "Őszintén szólva"
4.: "A második világháborús károk helyreállítása" Jézus Isten, csak azt ne!!! Akkor le kellene bombázni többek között Berlint, Drezdát, Budapest egyes részeit, valamint újra atombombát küldeni Japánba! MERT: a károkat nem helyreállítani, hanem megszüntetni kell!!!
Jajj amitől igazán hülyét kapok az az amikor híradóban azt mondják (Köztük Antónia is), hogy BICIKLISTÁK. Nem tudom de nekem magyarul úgy szól, hogy BICIKLISEK.
NEM?!
Átváltott a dolog "Álljunk meg egy szóra, Grétsy Lászlóval" műsorra :-) Nem helyesírási gondokra kérdezett a kérdező, hanem teljesen helyes szavakra, amit valamiért nem szeret, vagy rossz érzést kelt benne.
Nekem pl.: puffancs :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!