Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Másoknak is vannak ellenérzése...

Másoknak is vannak ellenérzései hétköznapinak mondható szavakkal szemben?

Figyelt kérdés
Nekem igen, és amik a leginkább tudnak zavarni valami miatt, azok ezek: kiszemelni, nekimenni (=megtámadni). Más ilyen szó is van, de most nem jut eszembe... másokkal is van ilyen? Miért lehet ez?
2010. aug. 17. 09:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%
Lehet hogy az én IQ-m alacsony de ésm ezt nem értem
2010. aug. 17. 09:41
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Pont ellenkezőleg. A rahedli idegen szóból van már elegem. Nap mint nap hallom a munkahelyemen: Most lett done a processingem... Targetáljuk a marketjeinket... Áááááááááááá! Magyar ember miért nem tud magyarul beszélni?????????
2010. aug. 17. 09:43
 3/19 A kérdező kommentje:
Ezeket én is utálom, főleg, hogy nem is értem, amikor valaki angol szavakat használ, mert nem tanulok angolul, és nem is akarok később se. De valamiért vannak tök hétköznapi szavak, amiktől rossz érzésem lesz, mint mondjuk azok, amiket leírtam.
2010. aug. 17. 09:45
 4/19 anonim ***** válasza:
45%
Ne haragudj, de akkor sem értem mi bajod ezekkel a szavakkal. Az angolosdis beszédet meg értem, de ezekkel a szavakkal nincs semmi baj. Nem tudom miért váltanak ki belőled ilyen érzáseket.
2010. aug. 17. 09:49
 5/19 A kérdező kommentje:
Én sem értem... bocsánat, ha ezzel megbántok valakit, csak nem szeretem ezeket használni, se olvasni/hallani, mert számomra ez olyan lekicsinylő, vagy nem is tudom... hidd el, ha meg tudnám fogalmazni, mi a bajom velük, megtenném :)
2010. aug. 17. 09:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Én értem mire gondolsz :-)

Nekem az egyik iylen szó a "massza" - Bede Robi a TV Paprikán nagyon sokszor használja a "tészta" szó helyett. Falra mászok tőle :-)))

2010. aug. 17. 09:59
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Van egy-két ilyen szó, amitől én is hülyét tudok kapni. Pl. amitől falra tudok mászni, az a "buci" (amikor hamburger zsömlére mondják). Én sem tudom megmagyarázni, hogy miért van ez. A másik ilyen pl. a "hab". Igaz, ennek tudom az okát. Anyu csinált régebben mindig olyan süteményeket, aminek a tetejére vastag, tojásfehérjéből vert habot rakott. És egyszerűen hányingert kaptam, amikor azt a vastag habot haraptam, közben olyan idióta hangot adott ki, meg azzal lett teli a szám. Azóta ha a szót meghallom, az jut eszembe. Nem lehet, hogy neked is rossz emlékeid kapcsolódnak ezekhez a szavakhoz?
2010. aug. 17. 10:06
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat :3 És lehet, hogy rossz emlék váltja ki ezeket, de nem emlékszem olyanra, ami rossz lett volna, és ezekhez kapcsolódik... gondolkozok rajta.
2010. aug. 17. 10:07
 9/19 anonim ***** válasza:

Na akkor konkretizáljuk:

A gyilkos, már jó előre kiszemelte az áldozatát.

A támadók durván nekimentek a sértetteknek.

Mi bajod ezekkel? Értelmes magyar szavak, gazdagítják a nyelvünket. Engem inkább az zavar, hogy egy idő óta, még a nem bulvár sajtóban is, ha elbocsátanak valakit, arra előszeretettel használják a "kirugták" kifejezést...

2010. aug. 17. 10:08
 10/19 anonim ***** válasza:

"A rahedli idegen szóból van már elegem."

Ne számítson, hogy a rahedli is idegen eredetű szavunk. :) Van sok-sok szép magyar megfelelője: sok, csomó, rengeteg...

2010. aug. 17. 10:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!