Az allergia vizsgálat fájdalmas?
Darázs-méh csípés ellen
És ott igazi méh-vel csipetnek meg vagy hogy?
Nem. Tesztelnek, laborvizsgálatokat végeznek. Allergén anyagokkal tesztelnek. Nem a méh csípésére vagy allergiás, hanem annak az anyagnak az összetevőjére, ami ez által a szervezetedbe kerül.
.
Az allergiavizsgálat történhet vérből vagy alkaros bőrpróbával, másnéven prick-teszttel. Allergiaszezonban csak vérből végzett allergiavizsgálatra van lehetőség, de erre kerül sor akkor is, ha a páciens várandós, vagy kiterjedt bőrbetegsége miatt a bőrpróba nem kivitelezhető, vagy például az alkart borító tetoválások miatt a bőrreakciók pontos leolvasása nem lehetséges. Az allergia vérvizsgálat előnye, hogy kis mennyiségű vérből, a vizsgálat típusától függően több – egy vérvételből akár 300 - allergént és annak komponenseitis vizsgálni tudjuk.
Vérvétel.
Én allergiás vagyok rájuk, és egy sima allergiavizsgálaton derült ki, vérből.
Gyerekeknek (azt hiszem csak nekik) úgy csinálják, hogy megszúrkálják a kezüket és valamit csepegtetnek rá, és ha piros lesz, akkor allergiás.
Amúgy meg... ha valaki halálosan allergiás a méhekre pl, akkor nem tennék ki életveszélynek, hogy megcsípjék.
Ez annyira logikus.
1-es vagyok
Semmi szurka-piszka.
Rácsöpögtetik az alkarodra a klf. allergéneket, és kb. 1 óra múlva ellenőrzik, hogy melyikre hogyan reagált a bőröd.
Íme:
Bőrteszt (Prick teszt)
Az alkar hajlító oldalára különböző inhalatív és nutritív allergéneket helyezünk fel és bizonyos várakozási idő után az eredményt leolvassuk. Meglehetősen biztonságos eredményt ad. Antiallergiás készítmények szedése mellett a vizsgálat nem végezhető el. Az Aranyklinikán 50 féle allergén meghatározására van így lehetőség.
Én 17 vagyok
Akkor ezek szerint maga a csepegtetés sem fáj?
Mármint az nem ugyanolyan mintha megcsipett volna?
Tudom csak nagyon beképzelős vagyok és még sosem voltam ilyenen😂
Boglárka amugy téged mostanában rengetegszer látlak :)
Mindenkinek ment a zöld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!