Miért van ennyi bigott ember? Ez már megszállottság és gyűlölet.
Kiírtam egy kérdést, azzal kapcsolatban, hogy katonai pályára szeretnék menni. Erdélyi vagyok, itt születtem, itt élek.
Erre kapom szép számmal a privát üzeneteket, hogy nehogy a román hadseregbe menjek, legyek a magyar honvédség katonája feltétlenül, stb.
Egyrészt ha akarnék sem tudnék az lenni, hiszen itt élek és nem Magyarországon. Másrészt azt nem értem, miért ez érdekli őket? Hogy ki melyik seregnek szolgál? Mit érdekli ez őket? Hol fáj ez nekik? Gondolkodnak amikor beszélnek?
Elterjedt beszólás a "ne legyél már román", van mikor cigánnyal mondják..
Ezek egymás szinonimái xD
Széthúzunk? Akkor miért nem hagyjuk közösen itt hogy provokálj minket, ez inkább összetartás.
A románoktól elcsatolták Moldovát, mégsem verik a földhöz magukat. Mert az élet tovább megy.
Másrészt nem vagyok román, sose leszek az csak román állampolgár.
De mit jössz a nagy sebeiddel? Anyád talán meghalt amikor elvették Erdélyt? Esetleg amputálták a végtagjaidat? Mivel lettél szegényebb, hogy nincs nálatok Erdély vagy Szlovákia? Talán éhezel emkatt vagy egy közértben kell árulj ennek a hatása miatt?
Ugyanúgy felkelsz, fogat mosol (normál esetben), elmész dolgozni, hazajössz, foglalkozol a családoddal, szórakozol és lefekszel aludni. Erdéllyel vagy nélküle, végigálmodod az éjyzakát aztán reggel megint kipihenten ébredsz és a trianon utáni Magyarország területén gond nélkül látsz neki a tennivalóidnak.
Nem hiszem hogy létezik ember aki emiatt nem tud aludni és antidepresszánsokat szed. Ez csak egy felnagyított túlzás.
Mikor mondtam hogy ezek miatt antidepresszánsokat szedek?! XD
Nem érted mondom, de mindegy is. Azon, hogy moldovát elcsatolták romániától pedig csak röhögni tudok. Mo. elvesztette 2/3adát. Plusz trianon egy undorító igazságtalanság volt. Amíg a németek kaptak egy hatalmas jóvátételt, korridort és egy hadseregszabályozást, miközben ők voltak a fő***ok, addig a Magyarok ezek közül megkapták majdnem mind, plusz elcsatolták kétharmadát. De eltértünk a kérdésedtől. Igen, menj a román hadseregbe, de nem lesz sok magyar szimpatizánsod. Vita lezárva.
Az antidepresszáns szarkazmus volt a hatalmas bánatodra.
Igen, Moldovában románok élnek románul beszélnek. Míg Szlovákiában szlovákul, Horvatországban horvátul. Normális lenne ha nem lenne külön állam? Ti sem repestetek az örömtől amikor török és habsburg iga alatt voltatok, a horvátok talán alacsonyabb rendűek és nem érdemelnek függetlenséget? Másrészt tr biztos hogy az elcsatolt területek nélkül is tudsz venni 5 deka felvágottat
Ami pedig engem illet pint nem érdekel hogy hány magyar szimpatizál vagy hány nem. Az ittenirknek semmi bajuk ezzel, a magyarországiakkal pedig nem törődiöm, őket max átutazóban látom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!