Ki hogy fogadja el a párja gyerekét?
Szia! Szerintem azzal, hogy a pároddal élsz, a hozzá tartozó gyereket is el kell, hogy fogadd. Ez nem azt jelenti, hogy szeretned is kell, de tudnod kell, hogy a párod része, s így a ti életetek része is. S ha így nézzük, akkor nem lehet(ne) kérdés, hogy hatással légy a személyisége fejlődésére. Ha jó irányba akarod terelgetni, az nemcsak neki hasznos, de ha belegondolsz, neked/nektek is a pároddal, hiszen nem mindegy, hogy milyen a hangulat otthon: felszabadult, kellemes, vagy inkább feszültséggel teli, mert nincsenek kibeszélve/megoldva a zavaró tényezők.
Mindenképpen érdemes lenne megbeszélni a pároddal, hogy te mit gondolsz a gyerkőc viselkedéséről, s szerinted hogy lehetne jó irányba változtatni ezen. És jó lenne, ha találnátok olyan közös pontokat, amiben a párod is egyetért. Ezeket aztán a kicsi előtt közösen kell képviselnetek, s igenis, jogod (és érdeked), hogy szólj a gyereknek, ha olyasmit tapasztalsz, ami nem fér bele az értékrendetekbe. S azt is tisztázni kell a kicsivel, hogy ebben apával egyetértetek.Így nem tud kijátszani egymás ellen titeket, és azt is megtanulja, hogy meddig mehet el, s mi az elvárt viselkedés.
A családformát, amiben éltek, úgy hívják, hogy mozaikcsalád. Én is ilyenben élek már régóta, és tudom, milyen sok dilemma van a mindennapokban. Erről írok a blogomban, ha gondolod, nézz szét rajt, témák szerint is rákereshetsz a téged érdeklő kérdésekre: [link]
Üdv!
Baranyai Szilvia
Ha olyan emberrel élsz együtt, akinek gyereke van, akkor igenis el kell fogadnod őt is. Azt megkérdezhetem, hány éves egyébként a kisfiú?
A fegyelmezése alapból nem a te feladatod, de adott helyzetben szerintem te is rászólhatsz bizonyos mértékig. Ha valami komolyabb problémád van azt a pároddal beszéld meg, nyilván neki is fontos, hogy jól kijöjjetek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!