Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tehetnék extra lassú...

Mit tehetnék extra lassú anyagcsere ellen?

Figyelt kérdés

Körülbelül 2 és fél hónapja diétázom, és eddig nagyjából 4-5 kilót fogytam. Viszont elegem van már abból, hogy kínszenvedés az anyagcsereműködésem. Ez mondjuk nem mostanában kezdődött, már elég régóta fennálló probléma. Gondolom ez is hozzájárult a hízásomhoz valamilyen szinten (jelenleg 173 cm és 78 kg vagyok). Kipróbáltam már rengeteg mindent rá, eleinte szűzteát, be is vált kb. egy hétig még utána, aztán újra belassult, a kajámat netről kezdtem el rendelni (fitness és diétás kaják), szóval sok zöldséggel és fehérjével, rendszeresen mozgok, és még mindig nem történik semmi, és folyamatosan attól rettegek, hogy megállt a fogyás emiatt, vagy legalábbis nagyon nehezen megy, az biztos.

Mit tudnék még tenni?

2019. jún. 7. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

A székletürítés nem azonos az anyagcserével.

Először is saját tapasztalásból ajánlom, hogy 3 egymás követő napon vegyél be 1-1 Protexin junior tablettát. Ez biztosítja a megfelelő bél mikroorganizmus flórát. Másodszor: fogyassz viszonylag sok rostos növényi anyagot: napi 10-20 dkg savanyú káposzta, vagy 4-4 fej főtt cékla, vagy 4-5 narancs.

2019. jún. 7. 18:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom.
2019. jún. 7. 18:42
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Nekem is a probiotikum jutott az eszembe, de ehetsz még kefírt, natúr joghurtot, kovászos uborkát, gyümölcsöket is. Ha ezek sem segítenek, a lenmagot is kipróbálhatod (1 kiskanálnyi, vízzel bevéve).
2019. jún. 8. 01:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, igen natúr joghurtot és gyümölcsöket eddig is sokat ettem, csak nem nagyon voltak hatásosak sajnos.
2019. jún. 8. 08:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Nemed? Korod?

Ezek nem mellékesek ugyanis...

2019. jún. 9. 15:24
 6/10 A kérdező kommentje:
20/L
2019. jún. 9. 15:59
 7/10 anonim ***** válasza:
45%

1) Mozogj többet! Itt a jó idő. Sétálj, túrázz, biciklizz a kijelölt bicikliutakon!

2) Ne offold a súlyzós edzéseket, heti la egyszer kardiózz!

4) Igyál nagyon sok vizet, hogy eltelítsd magad!

5) Egyél többször keveset, mint kevésszer sokat.

2019. jún. 9. 20:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de ezeket tudom, eszerint is csinálom az elejétől kezdve.
2019. jún. 10. 13:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyagcsere alatt a székletürítésre gondolsz, akkor azt még több rostos étellel, sok folyadékkal tudod segíteni. Nekem a citromlé és az uborka szokott segíteni. A citromot magában vagy vízbe téve fogyasztom, valamiért segít. Valamint vízhajtókkal is próbálkozhatsz, természetesen nem pirulákkal, a kávé például köztudottan beindítja az emésztést. :D Ezek jutottak eszembe.
2019. jún. 11. 18:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!
2019. jún. 11. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!