Ti hogy kezdtetek neki az egészséges táplálkozásnak?
Nagyon jól összefoglaltál mindent és köszönöm szépen, megfogadom a tanácsaidat. :)
További tippeket szívesen várok olyanoktól akik jártak már hasonló cipőben.
Az előző jókat írt. Én még azt javasolnám, hogy a magas szénhidráttartalmú ételeket vagy iktasd ki, vagy egyél belőlük sokkal kevesebbet. Ha kevesebb szénhidrátot eszel, ehetsz csirkemell helyett másfajta húsokat, halat (lehet konzerv is), tojást, sajtot, túrót, hozzájuk párolt vagy nyers zöldségeket, leveseket, főzelékeket. Sokan tapasztalják, hogy ezekkel az ételekkel (rost, fehérje, zsír) hamarabb jóllaksz, utána hosszabb ideig tart, mire megéhezel, könnyebb a napi kalóriakereteden belül maradni, és több lesz az energiád a mozgáshoz.
Ne igyál tejet (vagy csak keveset), az energiaitalról és a chipsről szokj le, kávéból próbálj kevesebbet inni (max. napi 3).
Ha még nem tetted, használj valamilyen kalóriaszámláló oldalt/appot, főleg azért, hogy a szénhidrát-, fehérje- és zsírbeviteledet tudd figyelni.
Nekem ez visszonylag lassú folyamat, mert nagyon szeretem az édességet, kolát , csipsz...napi szinten tudnám enni, kavét cukoral. Nekem ez a sok minden nem sulyomon látszott meg hanem börömön, de nagyon csunnyát képzelejetek el :/ és akkor határoztam el, hogy az életmodon változtattok
Kávét csak reggel iszom és csak cukor nélkül estleg víz ha nem elég, ha filmezek akkor inkább salátát csinálok mint nasi, üdítönek inkább tea zukornékül, továbbá szeretem nagyon az izesített vizeket ami úgyszintén nagyon rossz szokás és inkább én magam áztattom ki az epret a vízben
20 L
Na az elso tipikus marha.
chipset és az energiaitalokat iktasd ki, ha lehet végleg. - egyetlen jo dolog, amit mond.
" Egyél napi 3x, függetlenül attól, milyen műszakban dolgozol." Netto baromsag. Egyaltalan nem kell x alkalommal enni. Akkor kell enni, amikor ehes vagy (a szadban nem erzel ehseget, ha ott erzel valamit, az szomj)
"csak ásványvizet igyál."
Meg egy baromsag. Az asvanyviz 99%-a sima csapviz. Vegyel alexa pure pro vizszurot, es idd a tisztitott vizet.
"Ne hozd előrébb az evést, mindig az előre eltervezett időpontban egyél."
Lasd 2vel fentebb
" Felejtes el a nassolást, helyette egyél müzlit és friss gyümölcsöt. "
Ja, ha hizni akarsz. Mindenfajta szenhidratot e kell hagyni.
"Mérd meg a testsúlyod minden héten és írd fel, épp hány kiló vagy. "
Soha nem kell merni testsulyt. Foleg nem hetente. Az eredmenyt a tukorben fogod latni, a merlegtol csak stresszelni fogsz (foleg, hogy amikor izmot epit a test, tobbet mutat, mintha siman zsir lenne rajtad csak).
Gyumolcsot, zoldseget, "fitnesz" kajakat elhagyni. Hust es belsosegeket kell enni, es olyan jo tested lesz, hogy sirni fogsz a gyonyortol. :)
Én szénhidràtszegény diétàval vàltottam életmódot, mellé több fehérje és zsír. Heti 3 egy óràs edzéssel. Napi 3 étkezés, annyit eszem amennyi jólesik, de nem unalomból/ szomorúsàgból/ megszokàsból stb. Akkor eszem ha éhes vagyok , addig amíg jól lakom ,de nem tömöm magam tele, figyelek milyen tàpanyagból mennyit- milyen gyakran, milyen minőségben eszem. - 18 kilónàl jàrok. De ezen nem agyalok, csak néha- néha rànézek havi 2 vagy 3 alkalommal. Alapvetően a ruhàim és az összehasonlító fotók a mérce. Hatàridőt sem szabtam, lemegy amikor lemegy, amennyi időre ehhez a szervezetemnek szüksége van. Úgyis több év lesz. Nem stresszelek rà.
Koràbbi próbàlkozàsaimból amik mind kudarcba fulladtak, sokat tanultam. Többek közt azt , hogy nekem a mérföld hosszú tiltólistàk mit hagyjak el végleg, hosszútàvon nem működnek, ahogy a koplalàs, drasztikus energiamegvonàs sem.
Simàn, teljesen jól érzem magam így, nincsenek falàsrohamok sem. Tudatosan eszem mindent. De az én étrendem nem a szokvànyos ajànlàs, amiben a szénhidràt a legtöbb. Nekem az a legkevesebb, 100 gramm alatt van, a fehérje és zsír 100 gramm felett.
Fél 9- kor reggeli, aztàn iràny a meló, fél 2 kor kajaszünet, akkor ebéd. Hozok magammal, én főzök otthon. Van itt egy kis konyha is nàlunk, hűtő ahova beteszi mindenki a z ebédjét aki hoz, meg is lehet melegíteni. Fél 6- kor végzek, 50- körül otthon vagyok ( közel lakom) . 6-7 között edzek heti 3x, a màsik 2 nap hàzimunka:) és 7.45-8 körül indul a vacsi. Amit egybekötöttem pici desszerttel vagy olajos magvakból elràgcsàlok kicsit .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!