Milyen sót használjak, ami nem ártalmas?
Sok helyen olvastam hogy nem minden zacskós só egészséges. Mjadnem mind dúsítják és ez káros az egészségre. Nem értem miért dúsítják ? Nem tudom megkülönböztetni az egészséges sót a károstól. Konkrétan milyen márkákat ajánlotok?
Szeretem a sós ételeket és azt olvastam ez egészsgées is. Kell az idegsejteknek a sok Na. Segíti a gondolkozást, ellenben nem akarok megbetegedni a dúsítás miatt. Mit használjak?





Amit nagyon kerülni kell, az a kálium-kloridos "nátriumcsökkentett" só.
Sajnos jódozott sót csomósodásgátló nélkül még nem találtam.
Amugy a nagy szemű adalékolatlan erdélyi sót vesszük 10 éve, de sajnos abban nincs jód.










#12: a nátrium az, amit nagy mennyiségben tud üríteni a suervezet, a kálium ürítése nagyon korlátozott ahogy mondod, jópár banán elég ahhoz, hogy kvázi lebénulj átmenetileg.
Míg ha megeszel egy kanál rendes konyhasót, semmi bajod nem lesz, azon kívül, hogy szomjas leszel.










Erdélyi só! Olyat soha ne vegyél amelyben jodid származék van, bármilyen csomósodás gátló. Egyedül a jód ami valóban fontos.
Ha vígasztalhatlak egy megbízható ígérettel, nemsokára megszűnik az összes betegség!





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!