Mi az oka annak, hogy a bulimiás betegek általában enyhén túlsúlyosak? Hiszen hánynak. Vagy van aki nem mindig? És miért említik általában egy lapon az anorexiával? Hiszen ez két merőben eltérő betegség, csak a cél a közös.
Mert aki betegesen zabál, az nem hány ki minden falatot, csak a nagyrészét, így jönnek fel a kilók issokszor.
Az anorexiával együtt étkezési zavar, azért egy kategória.
Csak addig túlsúlyosak, amíg nem áll fenn olyan régóta a betegség - aztán egyre inkább elfogynak.
Azért említik egy lapon, mert mindkettő pszichés betegség, tehát pszichiáterhez kell vele fordulni.
Azért, mert az anorexiás szinte nem is eszik, csak a töredékét viszi be a napi energiaszükségletének, viszont mindent elkövet, hogy minél soványabb legyen: kimerülésif végzett testedzések, szinte nulla táplálkozás és ha még is eszik, hánytatja magát. Azaz nem is eszik rendesen, de hánytatja magát, hogy minél kevesebb bevitt tápanyag szívódjon fel.
A bulimiás pedig sokszor falási rohamokban éli ki magát, majd a bűntudat miatt hánytatja magát. Alapvetően ez a bulimia, aminek szerves része az önhánytatás. Ezt a "trükköt" vették át az anorexiások.
Előző vagyok.
Szóval azt lefelejtettem, hogy nem minden bulimiás anorexiás, de a legtöbb anorexiás bulimiás.
Ha ennyire szakértője vagy velem szemben a témának, akkor miért írsz ki kérdést? Egyébként az egyik tanulmányom az anorexia nervosa es bulimia témakörét öleli fel, onnan szedem.
Egyébként mindkettő pszichés eredetű evészavar. A különbség az, hogy az anorexia esetében nincs betegségtudat, míg a bulimia esetében van (részben).
"Én kapasbol ismerek vagy öt anorexiást aki nem bulimias."
A te saját diagnózisod alapján?
"Az anorexia lényege az önfegyelem"
:-OOO
Ezzel áltatod magad?
Keress pszichiátert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!