Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit lehet kezdeni bélcsavarodá...

Mit lehet kezdeni bélcsavarodással?

Figyelt kérdés

2019. márc. 31. 22:22
 1/3 anonim ***** válasza:
műtét
2019. márc. 31. 22:25
 2/3 anonim ***** válasza:
A sürgősségi osztályon kell jelentkezni vele a kórházban. Optimális esetben felismerik és megoperálják, de a legjobb ellátás mellett is lehet végzetes kimenetelű.
2019. márc. 31. 22:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem volt kétszer is. Másfél évesen megműtöttek, szerencsére arra nem emlékszem, de egyúttal a vakbelemet is kivették, hogy biztos ami biztos, utólag az se okozzon problémát, ha már ott kellett felvágjanak.

A második esetre sajnos emlékszem, és tudom azt is, hogy mitől alakult ki. A műtéti hegnél a hasfalon belül keletkezik ilyen "vadhús" tehát az a daganat, ami természetesen bárhol kialakulhat, ahol nagyobb behatás éri a szövetet. Ez az egyik, hogy ez a vadhús elnyomta a bél szabad útját, meg mivel nagyon fiatal voltam (9-10 éves) ezért hanyagoltam a széklet ürítést is lustaságból. Ennek az lett a vége, hogy egyik este enyhe alhasi fájdalmat éreztem csak. Hajnalban arra keltem fel, hogy elviselhetetlen fájdalom gyötör. Üríteni már nem tudtam, annyira elzáródott. Ha erősebben megnyomtam jobb oldalt, a műtét helyénél, egy kemény csomót éreztem, itt már tudtam, hogy sürgősségi lesz. Tehát már abban a stádiumban voltam, amikor a földön fetrengtem kínomban, majd mire elkocsikáztak velem a kórházba, ordítottam végig torkom szakadtából. Később volt egy hányás is, és onnantól kezdve filmszakadások az erős fájdalom okozta kimerültségtől. És innentől kezdve nem teljesen tiszta mik történtek, de ezt a második esetet megúsztam műtét nélkül. Orron keresztül feldugtak egy csövet, ami lement a gyomorig, és úgy tisztítottak meg a bél tartalmától. Innentől kezdve hosszú időkig erős diétára fogtak. Azóta sem tudok meghízni, étvágyam néha közelít a nullához, az anyagcserémet viszont felgyorsítottam, tehát fontos, hogy ha lehet minden nap, vagy legalább minden második nap el kell végezni a nagy dolgot. Ez megakadályozza azt, ha az esetleges műtéti heg nyomja a bélfalat, hogy a túl sok béltartalom megint fennakadjon. Most 28 vagyok, és azóta nem volt újabb roham.

Amint valaki érzékel gyanús tüneteket az alhas jobb oldalán, azonnal menjen orvoshoz, mert lehet az vakbélgyulladás és bélcsavarodás is egyaránt.

2019. márc. 31. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!