Reflux jellegű gyomorégési problémákkal mit lehet kezdeni?
Nem tudom, hogy ez reflux e, nem orvos állapította meg. Viszont rendszeres a gyomorégésem, borzasztóan savas vagyok, esetenként hányingerrel kombinálva. Főleg délután, estefelé.
Próbáltam ételhez kötni, hogy mitől lehet, de szinte mindegy, mit eszek, van, hogy minden este előjön, aztán máskor meg nem, hiába eszem ugyanazt.
Gyümölcslétől, teától szinte mindig rosszul vagyok, de akkor is előjön, ha ezeket hanyagolom...
Létezik erre valami gyógyszer? Diéta? Más?
(Tudom, menjek dokihoz. A háziorvosom nem túl készséges, egy beutalót kaptam, gasztróra leghamarabb 7 hónap múlva lesz időpont...)
Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a reflux nagyon sok esetben nem a túl sok sav, hanem pont ellenkezőleg, a túl kevés gyomorsav miatt van. Ha túl kevés, akkor nem tudja megemészteni rendesen a táplálékot. Ilyenkor a savlekötők többet ártanak, mint használnak. Van egy módszer, amivel ezt ki lehet deríteni. Minden evés előtt kb. fél órával egy pálinkáspohárnyi langyos vízbe egy pici kanálnyi konyhasót kell keverni és meginni. A konyhasó az legyen tiszta, vagyis ne bolti és ne jódozott (parajdi, himalája). Ez erősíti a gyomorsavat. Egy próbát megér, nem kerül semmibe.
Ha használ, akkor írj és mondom tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!