Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » El akarok kezdeni diétázni de...

El akarok kezdeni diétázni de nem tudom hogyan. Valaki tippeket?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre köszi.

2018. máj. 28. 00:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi a cél? Testzsír csökkentés? Vércukorszint? Egyél kevesebbet, mozogj többet.
2018. máj. 28. 07:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első választ kiegészíteném annyival, hogy kevesebbet enni úgy kell, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyire szükséged van egy nap, de ne durván kevesebbet. Van akinek azért nem sikerül, mert azt hiszi, hogy kevesebbet eszik, mint addig, és akkor jól van, de valójában még mindig többet eszik, mint a kalóriaszükséglete. A kalóriaigényedet ki tudod számolni, erre több kalkulátor is van a neten, illetve az ételeknek és italoknak is ki lehet számolni a tápanyagértékét, azt összeadogatod, és annyi a lényeg, hogy figyeld, hogy kevesbb legyen a bevitt, mint a felhasznált. Érdemes arra is figyelni, hogy a bevitt tápanyagban milyen arányban van a szénhidrát, fehérje, és a zsír.

Tiltólistára nem kell tenni ételeket, azt majd úgyis kitapasztalod, melyek azok az ételek, amiket lehet ugyan enni, de mértékkel.

2018. máj. 28. 08:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amit már előttem írtak, azt vedd figyelembe, kivéve, hogy nem lehet kiszámolni a kalóriaigényt, csak megtippelni, de kiindulásnak az se rossz azért, utána pedig kitapasztalod, hogy mennyivel fogysz.

Gondolom, fogyás a cél, mivel ha más okból diétáznál, akkor csak tudnád, hogy milyen diétára van szükséged... Kivéve, ha egészségtudatosságból teszed, akkor tanulmányoznám az emberi táplálkozást, jobb diétákat s próbálkoznék, mi jó nekem. Ez fogyáskor is célszerű, nyilván lehetőleg egy hozzád passzoló étrendet kövess, ne mások bevált diétáit, amik vagy beválnak nálad, vagy nem (kalóriadeficitben fogyni fogsz, de lehet, hogy elgyengülsz, utálod az egészet, rosszul leszel).

Ha nem kapok több adatok, alapból azt szoktam ajánlani, hogy változtass a jelenlegi étrendeden, drasztikusan csak akkor válts, ha igazán tudod, mit csinálsz s nem úgy tűnik, amúgyis kevesen vagyunk, akiknek igazán jó a drasztikus váltás. Semmi baj a fokozatossággal, de még azzal sem, ha soha nem mész végletesen messzire a jelenlegi étrendedtől, csak kiiktatod a rossz pontokat. Nyilván hallottál már ezekről: cukros vackok, rengeteg nasi, rossz összetételű édességek... Sokszor mértékkel nem is lenne baj, de bizonyos ételeket hajlamosak vagyunk túlzott mennyiségben fogyasztani. Ezekkel vigyázzunk, akár hagyjuk el, bár az önfegyelmet is lehet fejleszteni. Én elég fegyelmezetlen vagyok, de pár év életmódváltás szinte észrevétlenül jót tett.

No igen, én hosszútávon gondolkodom, s ezt így érdemes csinálni, mert bár vannak, aki lazán lefogynak elég jó, de még egészséges tempóval, a megtartás már nehezebb lehet.

Úgyhogy válts egy jobb életmódra s persze ebben kellő mozgás is benne foglaltatik.

2018. máj. 28. 14:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Talán beválik.😅
2018. máj. 28. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!