Sajt függő vagyok, lehet ebből valami probléma vagy nem olyan nagy baj?
„Egy bizonyos mennyiségen túl a sajtfogyasztás addiktívvá válhat.
A tejtermékek esetében ez teljesen természetes reakció, amit szinte észre sem veszünk.
1981-ben Eli Hazum amerikai biológus és kutatótársai meglepve fedezték fel, hogy a tehéntej kis mennyiségben ugyan, de tartalmaz morfint, amely képes függőséget kialakítani. A vegyület a kodeinnel és egyéb opiátszármazékokkal együtt a tehén májában képződik. De mi célt szolgálnak a tehéntejben és az emberi anyatejben is jelen lévő opiátvegyületek? A legvalószínűbb magyarázat szerint megnyugtatják a csecsemőt, és segítenek az anya-gyerek kapcsolat megerősítésében.
Ám a tejtermékek iránti rajongást nem csak ezek a vegyületek váltják ki. Ugyancsak a nyolcvanas években fedezték fel, hogy a tejtermékekben található kazein fehérje többek között a szintén az opiátok közé tartozó kazomorfinra bomlik. A sajt a többi tejtermékhez képest kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz kazeint. Így, ha túlzásba visszük egyes tejtermékek – de leginkább a sajt – fogyasztását, akkor egyes kutatások szerint addiktívvá válhat annak fogyasztása.” ( [link]
És igen, lehet belőle probléma:
„A kazein, ami a tehéntej fehérjetartalmának 87%-át teszi ki, a rák bármely stádiumát képes előmozdítani.” Idézet a Kína-tanulmányból. Egy másik:
„A kazeinben (az egyik legfontosabb tejfehérje) gazdag étrend több karcinogén bejutását teszi lehetővé a sejtekbe, így több veszélyes karcinogén képes a DNS-hez kapcsolódni, több mutáció jön létre, és a már egyszer létrejött daganatok növekedése felgyorsul. Az eredmények azt mutatják, hogy az állati táplálékokon alapuló étrend nők esetében, egész életük során növeli a nemi hormonok szintjét, így az emlőrák kialakulásának kedvez. Mára alapos és széleskörű bizonyítékokkal rendelkezünk, amelyek azt mutatják, hogy a teljes ételekből álló, növényi alapú táplálkozás a lehető legjobb a rák ellen.”
Ez az isten az a Kína-tanulmány:
A valaha elvégzett legátfogóbb táplálkozástudományi vizsgálat eredményei és annak megdöbbentő következtetései a táplálkozással, fogyókúrával és a hosszú távú egészséggel kapcsolatban
A Villák a kések felett c. filmben is szó van róla, kb. 38 és fél perctől kezdődően:
Idézet a filmből:
„1974-ben a kínai miniszterelnököt, Csou En-lajt kórházban ápolták húgyhólyagrákkal. Tudván, hogy betegsége halálos, eldöntötte, hogy hozzásegíti országát a rák alaposabb megértéséhez. Ő kezdeményezte azt, ami végül a történelem legnagyobb és legátfogóbb tudományos tanulmánya lett. 650 000 kutató katalogizálta az elhalálozási mintákat, melyeket különböző ráktípusok okoztak 1973 és 1975 között. A tanulmány Kína minden megyéjét felölelte, több mint 880 millió emberről szólt. Csou 1976-ban meghalt, évekkel a tanulmánya befejezése előtt.”
T. Colin Campbell-t ( [link]
), a Kína-tanulmány fő szerzőjét önjelölt tudósnak nevezni igen nagyfokú tudatlanságra vall. De ez nem gond, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk egymáson. Én most gyújtottam egy gyertyát a megvilágosodáshoz vezető alagút elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!