Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 14 évesen lehet kávét innni?

14 évesen lehet kávét innni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és szeptembertől 5-kor kell kelnem mert vidékről járok majd be Pestre suliba,az anyukám azt mondta,hogy ha kávét iszok rosszul leszek ,elájulok felgyorsul a szivem...stb,ilyenekkel ilyesztgetett,én nem akarnék sok kávét nni reggelente csak annyit ,hogy felébredjek,szerintetek lehet egy 14 éves fiúnak kávét ini?
2010. júl. 2. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát én 15 leszek, de mindennap, ha van nyersen felhörpintek pár kortyot, én nem érzem rosszul magam tőle. Kis mértékben állítólag egészséges, de nemtudom. Kávét reggel este, délben iszok, még jól vagyok:)

De amugy egyszer Próbáld ki a Calea Zacatechichit, egész éjjel tudatos álmaid lesznek, és reggel csak úgy kiugrasz az ágyból egyáltalán nem vagy fáradt:)

2010. júl. 2. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
lehetni lehet, de tény és való, nem lenne jó ha rászoknál. Ha idősebb korodban alacsony lesz a vérnyomásod akkor oké, de csak azért h felébredj, még felesleges. Hidd el, borzalmasan rá lehet szokni. Inkább kalkuláld úgy az idődet, h minden éjszaka minimum 8 órát tudj aludni, és akkor nem lesz gond. Vagy esetleg tornázz reggelente egy kicsit vagy zuhanyozz le, de a kávét én sem javaslom
2010. júl. 2. 20:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Napi egy reggeli kavetol nem lesz semmi bajod, ihatod tejesen is.

Ha feketen szeretned inni az se baj, viszont akkor feltetlen egyel is, hogy ne marrja a gyomrod nyalkahartyajat ;)

Sot nekem a cardiologus kotelezove tette mert annyi idosen mint te rettento alacsony volt a vernyomasom.

2010. júl. 2. 20:35
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy miért nem leszel koleszos? Jó buli:)
2010. júl. 2. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg ne rögtön erős kávéval kezdj, hanem vanank ilyen 3az1-ben löttyök.

Próbáld ki a Ricoré-t.Az jó, én is azt iszom.

2010. júl. 2. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Az elso hozzaszolotol kerdeznem, hogy ezt amit emlitettel, siman lehet venni gyogynoveny boltban?
2010. júl. 2. 20:40
 7/11 anonim ***** válasza:
Igyál, nem lesz semmi bajod, én is iszok kávét 05:10-kor kellek és néha szükségesnek érzem mert úgy érzem meghalnék..:D 17L
2010. júl. 2. 20:45
 8/11 A kérdező kommentje:

Húh kösszi agyors válaszokat,általában ha én úgy állok hozzáá valamihez,hogy nem szokok rá akkor nem is fogok,az első válaszolónak,ez valami kávé fajta vagy mi?? :O

És valahogy nekem nem fekszik a kollégium..... , lehet,hogy az utolsó évet kipróbálom így :/De várom a többi választ is :D,bár ezek alapján megbeszélem az anyukámmal...

2010. júl. 2. 20:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehet venni legális csak drága, ezért van a kertben nálnuk ültetve hogyha 3 napig kell fitt lenned csak szedd száritsd kivond és megidd:)
2010. júl. 2. 20:55
 10/11 anonim ***** válasza:

bajod nem lesz tőle,

de ajálom neked a Tchibo koffeinmentes változatát..én arra "szoktam rá" olyan az íze, mint a karamellnek.

nálunk mindenki odavan érte, és nem okoz semmi koffeinfüggőséget :)

persze ha felébredni akarsz, akkor szerintem a cappucino is elég. kevesebb koffein és jobb iz.

((megemliteném, hogy egyszer hatévesen, mikor nem vették észre a szüleim, felhörpintettem egy fél csésze erős tejeskávét. Hát elfehéredtem, mint a fal, észre is vették-ha a gyerek szervezetére igy hat, akkor a felnőtteknek sem valami jó)).

Amúgy nem is arra való, hogy naponta igyuk, csak az emberek rászoktak. Egyébként nagyon jó hatással van a bőrre, kozmetikában használják és körülbelül olyan ritkán kellene igyák, mint a drága bort- ritkán, minőségit, keveset és aprón kortyolgatva. akkor még elhiszem, hogy jó hatással van a szervezetre.

mégegyszer hangsúlyozom, bajod nem lesz tőle, de nem is jó

2010. júl. 3. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!