Az egészségtelen ételek a finomak és általában az egészséges ételek nem ízletesek?
Azt mondják zöldség teljes kiőrlésű kenyér sovány húsok zsír szegény sajtok hal ami egészséges. Hát szerintem a zöldségek olyan egyszerűek jól elkészítettek is iztelenek, sovány húsok szárazak. Halat sokan nem szeretik, sovány sajt sem annyira finom.
Sokkal finomabb egy jó zsíros szaftos hús egy zsíros kék sajt vagy camombert és még sorolhatnám....
Én nem hiszek abban, hogy egy egészséges embernek ennyire zsírszegény ételeket kellene ennie. Én sem szeretem a sovány húsokat (max. rántva, de akkor már több bennük a zsír), zsírszegény sajtot még életemben nem ettem. A halat sokan nem szeretik, ez nem egy nagy halevő ország... Én szerencsére szeretem, de a családom nem annyira, így elég ritkán eszünk halételeket. Kenyér nélkül jól megvagyok, a zöldségeket viszont nagyon szeretem, talán 1-2 kivétel van. A zellerszárral engem is ki lehetne üldözni a világból (egyszer kóstoltam, soha többet :)).
Amúgy az ember alapvetően szereti a zsíros és/vagy magas szénhidráttartalmú ételeket, ez belénk van kódolva, mivel ezek sok energiát adnak, és a modern kor előtt gyakran éheztek az emberek a történelmünk során. Az állatoknak minden porcikáját megették a csonton és a beleken kívül (ezeket meg megkapta a kutya/macska), nem ment kárba semmi.
Arról meg, hogy mi egészséges, megoszlanak a vélemények. Talán az egyetlen dolog, amiben egyetértés van, hogy fehérjére szükség van, de az alapszükségletnél nem érdemes sokkal többet enni.
Az igazan egeszsegtelen 2 helyen kezdodik.
1. Tulzottan feldolgozott a termeszetes allapotahoz kepest. Vagyis olyan tecnikaval elkeszitve , ami az etel termeszetes arnyait nagyon megbontja. Pl: 0,01%os tej, feher lisztbol keszult kenyer .....
Ez azert nem jo, mert a szerveztunk alapvetoen meg mindig arra van berendezkedve, hogy nem iparilag feldolgozott , atalakitott cuccok kerulnek bele.
2. Olyan adalek kerul az etelhez, ami emesztesi es tapertek szempontjabol semmi ertelme hogy az etelben legyen, csak allagot, izt javit.
Pl. Natrium - glutamat , cukor a kenyerfelekben
Tehat a zsiros husokban, sajtokban semmi egeszsegtelen nincs. Ha vegyesen fogyasztos oket sovany husokkal, neza ezt, neha azt, zoldsegkorettel, akkor nyugadtan ehetoek, sot jot tesz az ilyen iranyu valtozatossag is.
Itt egyetlen karos dolog lehet, ha tulzott aranyban van valamelyikbol.
A barnakenyer az egyetlen amit valoban erdemes megszokni, az olyan amilyen. - Itt egy dologra erdemes figyelni, hogy megbizhato helyrol legyen a kenyer, mert itthon sok a csalas, es sokszor csak valamilyen adalekkal szinezett feheret adnak el barnakent.Sokszor meg a nagy aruhazlancok is. Alban peksegekwt nagyon ajanlott kerulni. Bioboltbol a legjobb. Es lehwt hogy az igazi keg izlene is, mert elofordulhat hogy eddig csak hamisitott valtozatot sikerult kifogni. Egy peobat szerintem meger. -
De, persze ha nem okoz eu. gondot ( pl. eros hizasnak indulsz) szerintem neha 1-1 etkezes erejeig nyugodtan be lehet ikatatni feher lisztes pekarut.
Bocsi a helyesirasert, javitom. :
*Alban peksegeket nagyon ajanlott kerulni. Bioboltbol a legjobb. Es lehet hogy az igazi meg izlene is, mert elofordulhat hogy eddig csak hamisitott valtozatot sikerult kifogni. Egy probat szerintem meger. -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!