Most le kell húzni a csirke bőrét meg egészségtelen vagy nyugodtan rajta hagyhatom mert egészséges?
Mindig azt mondjátok dietetikai ajánlások hogy a csirke bőrét le kell húzni mert egészségtelen sok benne a koleszterin meg a zsír de szerintem az egyik legfinomabb része a csirkén amikor jó ropogósra megsült sült csirke bőre. De egyébként is finom a csirke bőre...
Mindig ez van. Ugyanarra a dologra egyszer azt mondják hogy rossz, máskor meg azt hogy kifejezetten jó.
Szerintem nem kell törődni vele, úgy kell meghatározni hogy mi jó vagy mi nem jó, hogy mi örömünket leljük-e az adott dolog fogyasztásában :) Ha szereted a csirke ropogós bőrét akkor edd meg, és ne foglalkozz azzal hogy mikor mit mondanak :)
A lényeg mint mindenben, itt is a mértékben van. Mindent mértékkel, semmit nem megvonva nem történhetnek olyan szörnyű dolgok :)
Én csak akkor veszem le ha rántom a csirke hust vagy pedig főzöm egyébként sülve nagyon finom! :)
Nem hinném,hogy borzasztó sok zsír van benne.
Nincs baj a zsírral és a koleszterin sem olyan egyszerű, több fajtája van és némelyik igen hasznos, meg nem mondom, a csirkebőr milyen, de egy kis csirkebőr igazán nem sok vizet zavar. Én pirosra sütve szerettem mindig is, ma már nem eszem csirkét... Semmiképp nem húznám le, az biztos, az én egészségtudatosságom más irányban nyilvánul meg. Koleszterint pedig eszem rengeteget, de ez nem probléma, a testem is gyárt egy csomót, mert kell neki. Zsírnál nem teljesen mindegy, milyen zsírról van szó, de a sok zsír is OK, némi telített zsír is OK (szerintem több is, de ez én vagyok. meg még rengetegen), egyszerre megevett csirkén pedig nincs sok.
Kemény diétában is ehető a csirkebőr, miért ne? Van diéta, ami tiltja, de a legtöbbe simán belefér. Az én diétám semmit nem tilt, ez az egyik előnye, bár a makrók miatt bizonyos ételeket elég nehéz s nem tanácsos enni benne, de mennyiség kérdése.
Nem olyan egyszerű az egészséges vs egészségtelen dolog, a mérték is sokat számít és egy kevés negatívat lekezel a szervezetünk, mindig érik egészségtelen hatások, elkerülhetetlenül. Nyilván ezzel nem szabad visszaélni, de nüansznyin nem kell pörögni, ha lelkileg sokat jelent nekünk az.
A különféle embereknek nem is ugyanaz az egészséges, a különféle csoportok pedig teljesen másban hisznek. Sok vegán szerint a hús élből extrém egészségtelen... Szerintem a minőségén sok múlhat, alapból nem az, természetes, jó étel, jó összetétellel.
Én biztosan nem húznám le, nemcsak azért, mert szeretem, hanem azért is, mert vannak benne hasznos anyagok (pl. kollagén), amik jól kiegészítik a húsban lévő tápanyagokat. Van olyan étrend, amelyben kifejezetten javasolják, hogy húst csak bőrével együtt együnk.
Mindegy, hogy főzöd vagy sütöd, bár leves esetén a kollagén jó része a levébe kerül (ezért is lehet kocsonyát főzni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!