Tényleg egészségtelen kihagyni a reggelit, vagy csak marketing ez is, hogy több reggeli italt, müzlit stb. el tudjanak adni?
Nekem kirívóan egészségtelen reggeliznem, kellemetlen, enerváló, éhesítő, egész gyerewkkoromban utálktam és szenvedtem tőle. Régen nem reggelizem s nekem ez nagyon jó. Néha előfordul, hogy eszem délelőtt, de az mindig rossz. Délután kell ennem, de akkor nagyon.
Úgyhogy nem, nem mindenkinek egészségtelen, ennyit biztosan állíthatok.
Egyébként is a napi összbevitel számít. Aki jól elvan reggeli nélkül s megadja a testének, amit kell, azzal mégis mi lenne a gond? :)
Ha pl. azt az érvet nézzük, hogy kiéhezünk vagy nem lesz energiánk... Nos, ez sokakra egyáltalán nem igaz, rám pedig inkább az ellenkezője.
Van egy csomó teljesen értelmesnek tűnő szabály a táplálkozásban, amiben van logika, de egyszerűen nem mindenki működik úgy. Pl. a gyors cukor utáni megéhezés, ez totálisan kimarad sokaknál, van, aki gyors cukorral 8-10 órán át képes fizikai munkát végezni, annyira laktatja, csak sok legyen belőle... S van, aki egy egykilós zabkásától is csak pokoli éhes és enervált lesz.
Na ugyanez van a reggelivel. Hiába hozunk kimutatásokat s találjuk ki, hogyan működik a test, ez egyes esetekben csődöt mond.
Régóta olvasgatok itt és rengetegen vannak, akiknek nagy szenvedés a reggeli, de szegények azt hiszik, hogy szükség van rá. Ez a hiedelem a káros, nem a kihagyása, amennyiben a reggeli nekünk nem működik.
Mert akinek fontos a reggeli, de elhanyagolja, mert rohan s aztán éhezik, az egy egészen más eset.
A müzli is reggeli, bár engem nem vesznek meg valami bolti vacakkal, magamnak csinálom.
Ez kinek hogy válik be. Ahogy előttem írják, van, aki nem tud reggelizni, én meg nem tudnék úgy elindulni, hogy nem ettem valamit, felfordulnék a buszon.
#8: De válogatós vagy... :D Remélem, nem mást küldesz le a boltba kora reggel. Én tipikusan hűtős cuccokat eszem, sokszor több hete ott levő sajtot, tökéletes. A zsemlém pedig gyönyörű és nem érzem különösebben jobbnak, amikor frissen sült, ugyanolyan jó napokkal később vagy akár hetekkel, a fagyasztóból kiszedve s a mikróban felolvasztva. A pogácsa már jobb frissen, bár az is szuper így, csak van egy kis különbség.
De én úgyis tojást sütök, az pedig friss és üde :D
Enni pedig kell s akinek reggel azonnal, hát akkor. A párom nem ér rá reggelizni itthon (de jobb is neki 1-2 óra elteltével), úgyhogy munkában, fizikai munka közben eszi meg az előző nap (néha pedig korábban) elkészített ételét. Nincs azzal baj.
Hűtőszagú sajt, hát persze, teljesen buta, aki kivesz a hűtőből egy finom ételt és megeszi, ez ilyen logikus dolog, bizonyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!