Melyik az egészségesebb zsír, melyikkel főzzek?
Figyelt kérdés
Teljes káosz a fejemben. egészségesen akarok élni. Egyre több helyről hallom, hogy az állati zsírok jobbak. Nem véletlenül tudták ezt őseink. Ugyanis a napraforgó olaj jó lenne, de állítólag omega 6 szírsav, ami nem olyan jó a Kutasok szerint, mert érben gyulladást idéz elő, amelynek még nagyobb rizikója az érrendszeri betegségekre mint a koleszterin, a margarinokról meg ne is beszéljünk.
A hidegen sajtolt olajokkal nincs gond mint olíva van lenmagolaj. Csak az ugye hidegen jó fogyasztani salikra, mert nem hő stabilak és magas hőmérsékleten szétesnek és még károsabb anyagok keletkeznek.
A kókuszzsírt mondják még, de hogy az ugyanúgy telített mint a disznózsír csak sokkal drágább....
2019. jan. 28. 10:44
1/1 anonim válasza:
Én pár éve csak kókuszzsírt és állati zsírokat használok sütéshez, főzéshez. Olivaolajat csak salátákra teszek. Az egészségem sokat javult azóta, igaz, más dolgokat is változtattam az étrendemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!