Hagyjam el a húst? Vagy ne?
Figyelt kérdés
Van egy vegán barátom, aki régóta bátorít arra, hogy hagyjam el a húst, és igazából én nem is szeretek húsételeket készíteni, jobban bejönnek a húsmentes kaják, de az interneten nagyon sokféle információt lehet találni a vegetáriánus étrendről. Sokan azt mondják, hogy a húsfogyasztás mellőzése vashiányhoz vezet, illetve bizonyos vitaminok hiányához akár, egyesek pedig azt állítják, hogy a túlzott húsfogyasztás vezet rákos megbetegedésekhez. Vannak, akik azt mondják, hogy a tofu, és a szójabab is rákkeltő lehet túlzott mértékben. Most akkor mi az igazság? Szívesen hallgatok meg bármilyen véleményt, húsevők, vegák, és vegánok véleményét is várom.2019. jan. 27. 22:20
1/4 anonim válasza:
Nem tudhatja senki, hogy a te szervezeted miként reagál a hús nélküli étrendre. Azt javaslom próbáld ki! A hús fogyasztás mellett vagyok, zöldségekkel vitaminokkal kiegészítve. Az ember fogazata stb. Erre lett kitalálva. Nem vagyok ellenére a vegán/vegetáriánus étrendnek sem, de nekem így kényelmes.
2/4 anonim válasza:
Diéta miatt szerettem volna elhagyni a húst, és az orvos azt mondta teljesen nem szabad az étrendből kiiktatni. Vannak aminósavak amelyeket nem lehet a növényekből beszerezni. Egy időben megpróbáltam elhagyni egy barátnőmmel együtt, de nagyon legyengültünk. A te döntésed, a te szervezeted. Próbáld ki, és ha nem érzed magad jól, akkor vissza tudsz állni a húsfogyasztásra.
3/4 anonim válasza:
Én amióta vega vagyok szárnyalok. Duplájára nőtt az energiaszintem. Nem rábeszélni akarlak, mert mind különbözőek vagyunk, neked kell érezni mi a jó neked. Figyeld meg, hogy milyen ételek után hogy érzed magad. A tested megadja a választ. Ami után nem érzed nehéznek fáradtnak magad hanem energitusnak, akkor az a jó neked. Úgy egyél, hogy jól legyél :)
4/4 anonim válasza:
Nagyobb hangsúlyt kéne fordítani a táplálkozásra! Nem pedig az táplálék alkotóelemeinek boncolgatására. Nem arra kell figyelni hogy "mit", hanem arra hogy "hogyan"! Ha mindent alaposan megrágnál, fel sem merülne benned a kérdés! A túlzottan tartósított ételek megzavarják a kívánatot. Inkább a nyersen való táplálkozás felé kellene hajolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!