Új kutatás szerint tényleg inkább zsíros húst egyen egy cukorbeteg?
https://www.youtube.com/watch?v=sy3E1HK55n4&feature=share
Arról beszél hogy inkább zsíros húst együnk mert a fehérje is emeli az inzulint ezért a kettes cukrosnak nem jó mert hamarabb kimerül a hasnyálmirigy. És a zsír nem emeli és ezért jobb.
1. Ezt Sose értettem hogy miért, igaz indokot még nem mondott egy dietetikus sem ugyanis igaz hogy lassabban szívódik fel az ilyen szénhidrát és lassabban terheli meg a hasnyálmirigyet de jobban megterheli mint a fehérje vagy a zsír és pont ez a baj a 2 es típusú cukorbetegségnél hogy kimerülnek a béta sejtek.
Miért jobbak a szénhidrátok a zsíroknál?
A zsíros húsban több a zsír, mint a sovány húsban. Ettől még nem lesz magasabb az inzulinszint, viszont a vércukorszint a magasabb zsírbevitel hatására lassabban emelkedik meg (a rostok is lassítják a ch felszívódását, ez igaz, ezért jók pl. a zöldségek). Nem kell, és nem is érdemes brutálisan sok fehérjét enni, csak kb. annyit, amennyi szükséges.
Sok cukorbetegnek magas az inzulinszintje, ez ellentmond annak a hipotézisnek, hogy a 2-es típusú cukorbetegeknek alulműködik vagy kimerültek a béta-sejtjei. Ezért érdemes inzulinszintet is nézetni, hogy tudd, mi a helyzet. Ha magas, akkor inzulinrezisztencia áll fenn, és ennek megfelelően kell táplálkozni. Ha alacsony, akkor is jobb a kevés szénhidrát, mert akkor kevesebb inzulinpótlásra van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!