Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egy cukorbeteg valóban egy...

Egy cukorbeteg valóban egy étkezés alkalmával megehet akár 500 gramm szénhidrátot csak erre 50E inzulint kell adnia?

Figyelt kérdés
egy cukros ismerősöm azt monda bármennyi CH meg lehet enni, csak számolni kel és megfelelő E inzulint kell adnia.. 10g 1E inzulin. Ezért 500 gramm CH az 50E inzulin.
2018. dec. 6. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hàt én is szoktam ilyet csinàlni, de nem ekkora mennyiségben! 500 g ch nagyon sok.

Én 2 E-vel adok be többet, ha mondjuk nagyon èhes vagyok és tudom hogy nem 2 szelet pizzàt eszek, hanem 3-at.

Vagy nagy csalàdi kajàláskor (pl karácsony, szülinap..) amikor van vagy 3 fogás plusz 5 féle süti, na akkor 10 E helyett beadok 18-20 E-t mert tudom hogy úgysem fogom tudni megàllni hogy ne zabàljak mindenből.

Apàm is cbeteg, ő is így csinàlja.

Szóval pàr E ok,de 50 már brutàl. Ilyet nem lehet csinàlni.

22/N

2018. dec. 6. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Az kb. 5000 kcal, attól függ, hogy mit eszik. De nagyjából 3 napi ételt enne meg egyszerre. Ez önmagában fizikai képtelenség.
2018. dec. 6. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Előző, sokan meg tudnak enni egyszerre 5000 kcalt (jobbak el is használják ezt, ez nem kirívó, csak viszonylag ritka, a mai ember keveset mozog), de 500g ch csak 2000 kcal és simán ehet szinte csak szénhidrátot tartalmazó ételt s akkor megvan 2500 kcalon belül. Ez nem feltétlenül remek ötlet, persze, pláne egy cukorbetegnek, de azért távolról sem elképzelhetetlen, hogy valaki néha ennyi szénhidrátot egyen egy étkezésre. Az sem nagyon gyakori, hogy valakinek 5000 kcal elég legyen 3 napra.

Ami ezt a hozzáállást illeti, nekem kicsit vadnak tűnik. Az az OK, amit valaki írt itt, hogy tudja, hogy néha úgysem állja meg, háttöbb inzulint adagol. De hogy "ah, ehetek özön cukrot is egyszerre, nem gond", az kicsit olyan, mint egy elég furán gondolkodó katolikus ismerősöm hozzáállása, aki nyugodtan átgyalogolt embereken néha, nyugtatva magát, hogy ő egy tökéletlen ember, de Isten úgyis megbocsát. Azért igyekezni elég fontos, azt hiszem. Nem kell maximalistának lenni, tökéletesek pedig úgyse leszünk, de azért mégis, valamit mutassunk fel.

De nyilván változó, melyik cukorbeteg szervezete hogyan kezeli az ilyet, voltaképpen én nem vagyok szakértő, csak nem szimpatizálok a hozzáállással. A laktózérzékenyek "sok laktóz, sok laktáz tabletta" iránya sem tetszik, de tudom, hogy az emberek az egészségük miatt sem szeretnek életmódot változtatni.

2018. dec. 6. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként ekkora mennyiségű kajánàl ( számításaim szerint ez kb 9 tábla csoki/ 13 szelet torta/ 4 db 32 cm-es pizza) már azt sem lehet tudni, hogy viselkedik a szervezet. Lehet hogy 50 E egyáltalán nem elég, de az is lehet hogy belehalsz, annyira leviszi a vc szinteted.

1 voltam

2018. dec. 6. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy az ismerősöd nem fog sokáig élni. Emellett a sok inzulin miatt akkorára fog hízni, mint egy bálna, kicsit morbid leszek, de jó nagy koporsót kell majd készíteni neki. Bocsika...
2018. dec. 7. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!