Mennyire reális egyáltalán értelmezhető e az ha a cukorbeteg étkezés után fél órán belül mér vércukrot?
Édesapám cukorbeteg II tipus, meforalt is szed rá. Diétán van. Mondtam neki szerintem rosszkor mérted. Este vacsora után fél órán belül mérte és 10 volt. Igaz ez helytelen mérés volt?
Én úgy tudom hogy étkezés után két órával később kellett volna mérni az lett volna a mérvadó.
Kell mérni reggel éhgyomorra. Étkezés előtt is, étkezés után is.
Mindegyik értékből másra lehet következtetni. Étkezés utáni mérésnek akkor van igazán jelentősége, ha előtte is megmérték.
Egyébként valóban, ha fél órán belül méri, az nem sok mindent mutat meg, mert még nem emelkedett meg ilyenkor az elfogyasztott étel hatására a vércukorszint. Szóval ez kb. szinte olyan, mintha egy étkezés előtti adat lenne.
De a legfontosabb, hogy a kezelőorvosa mit mondott, hiszen ő fogja majd értelmezni az eredményeket, ő tudja, hogy mit, miért kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!