Cukorbeteg kismamák! Reggel ettem 5 dkg teljes kiőrlésű kenyeret (saját sütés), felvágottal és kaliforniai paprikával. Étkezés után egy órával 8,4 volt a cukrom. Már nem tudom mit egyek, hogy ne menjen fel reggel, szerintetek?
Ne egyèl kenyeret!
Sonka körözöttel, tojás zöldségekkel, joghurt.
én cukorbeteg vagyok. sokszor ugyanazt eszem reggelire, mégis mások az értékeim.
a szervezetet befolyásolja az időjárás, a stressz, betegség, (neked nem, de amúgy menstruáció) stb. A terhesség aztán meg pláne egy bonyolult hormonális állapot.
Az is befolyásolja, hogy mennyi folyadékot ittál. Észrevettem, hogy ha nem iszom vizet a gyógyszerbevételkor, magasabb lesz a cukrom.
Igyekezz óránként meginni 2 dl vizet (ne egyszerre igyál sokat, hanem kiegyensúlyozottan).
5 dkg tk. kenyér szénhidráttarlma 25-30 gramm lehet kb., biztosan nem ettél többet 40 g szénhidrátnál.
gondolom, azt tudod, hogy kávéhoz, teához nem szabad sem mézet, sem cukrot fogyasztani, és a tejnek is van szénhidráttartalma.
szerintem most ne ostorozd magad, inkább keress fel egy dietetikust.
egyébként nekem másfél órával étkezés után kell mérnem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!