Szerintetek nagy baj lehet abból ha ezt az új táplálék piramist követi egy kettes típusú cukorbeteg?
Úgy értem egy cukorbetegnek ez a fajta táplálkozási rendszer talán jobb lehet, nem tudom mi a véleményetek erről amúgy apukám cukorbeteg lett és neki próbálom diétát kitalálni de úgy érzem a mai dietetikusok leragadtak kB. 30 évvel ezelőtt...
Egy egészséges embernek is baja lesz, ha egy vele erősen inkompatibilis étrendet követ. A cukorbetegek sem egyformák.
A piramist nem lehet értelmezni, mivel a zöldséggel egy szekcióban van a tömény zsír is, drasztikusan különböző étrendű emberek is beleférnek, nulla zöldségfogyasztásúak is (eszik helyette zsírt és kész, a piramis marad).
Amúgy sem tudom, mi az, hogy az alsó a legtöbb? Kalóriában? Nem akárkinek könnyű sok kiló zöldséget vagy rengeteg növényi zsírt ennie. Ahogy a több kalória gyümölcs, mint tejtermék sem tudom, miért lenne annyira jó annak, akinek nem fekszik a sok cukor fogyasztása.
Ezt egyénileg kell eldönteni és kitapasztalni, nem trendi kis piramisok alapján, amik amúgyis több drasztikusan más ételcsoportot fognak össze.
Ne te próbálj diétát kitalálni,hanem hagyd meg annak akinek EZ A SZAKMÁJA, EZT TANULTA ÉS ÉRT HOZZÁ, nem pedig összeolvas minden fszságot.
Ugye tudod hogy egy rossz étrenddel simán kinyírhatsz egy cukorbeteg embert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!