Egy cukorbeteg, vesebeteg szinte semmit nem ehet?
Egy hashimotós autoimmunnak lehet, hogy rosszabb...
Az a bajod, hogy belekötsz a zsírba. Ha egyik makrót sem eszed jelentősebb mennyiségben, akkor éhenhalsz.
Vannak cukorbeteg irányzatok bitang sok szénhidráttal, jegyzem meg.
Én szénhidrátszegényen és zsírdúsan ennék, de én nem félek a zsírtól (de nincs is más opcióm. nem vagyok beteg, de nem bírom a sok cukrot és nem is tartom egészségesnek a magam számára).
Úgyhogy az ilyen betegnek választania kell, illetve kitapasztalnia, hogy konkrétan neki mi esik jól. A vesebeteg elég egyértlműen nem ehet sok fehérjét, de a cukorbetegek szénhidrátbevitele nagyságrendekkel is eltérhet. Ez az alap. Ha kipróbálom és az egyik étrenden jól érzem magam, a másikon majdnem meghalok, akkor nem választom a másikat, csak mert valaki azt mondta, hogy a zsír megárt (s ha meg is árt egy ponton, akkor is jobb, mint a koplalás vagy a folyamatos rosszullét. szörnyű, ha valakinek több rossz közül kell választani, de előfordul az ilyen).
Valamit kell enni... Én azt enném, ami a szervezetem helyeslésével találkozik s valahogy lefedi a tápanyagszükségletemet. Ami kimarad, azt kiegészítőkkel viszem be és remélem a legjobbakat.
Ha kicsi a kalóriaigény, nincs nagy gond, a tipikus cukorbeteg diétában elég sok a szénhidrát, a kis fehérjével és a kötelező zsírral már akár elég is lehet.
Nagyobb kalóriaigénynél viszont valamiből sok kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!