Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az, hogy a "jó"...

Miért van az, hogy a "jó" ételekből nem tudok többet enni, jóllakom teljesen, a fölösleges nassolnivalóból akkor is tudnék még bőségesen fogyasztani?

Figyelt kérdés
2019. jan. 19. 13:28
 1/3 anonim válasza:
100%
A tudat felül tudja írni a test természetes igényeit. Nagyjából erre mondják, hogy "már csak a szemem kívánja". A nassolnivalókkal is jóllakik a tested, de ott még bekapcsol a mohóság is, amit én jobb híján tudati éhségnek nevezek.
2019. jan. 19. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A legtöbb nassolnivaló pont olyan, hogy nehéz abbahagyni az evésüket. Általában cukor és/vagy gyorsan felszívódó szénhidrát, több-kevesebb zsiradék és só van bennük (nézd meg egy tipikus sós keksz, házi süti, fagyi stb. összetételét), a bolti verziókba még tesznek aromákat, esetleg ízfokozót is, ami mind arra készteti az embert, hogy addig egye, amíg el nem fogy. Ezért jobb ezeket elkerülni, természetesebb, hasznosabb, kevésbé cukros ennivalókra cserélni. Pl. az agyoncukrozott tejcsokik helyett 85%-os étcsoki, chips helyett sós mandula, gyümölcsös cukorka helyett friss gyümölcs. Ezeknél nem fenyeget a túlevés, és még vitaminokhoz is hozzájutsz.
2019. jan. 19. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

De jó értelmes válaszok!

Köszi!

2019. jan. 20. 16:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!