Milyen zöldségeket lehet nyersen fogyasztani?
1. Sárgarépa
2. Fokhagyma/Vöröshagyma
3. Paradicsom
4. Paprika
5. Hogyan van tovább? Tehát milyen más zöldségek vannak még?
a borsó hüvelyes, nyersen csak akkor jó, ha zsenge. és a padlizsán sem jó nyersen, meg a krumpli sem. ezen kívül gyakorlatilag minden. ami kevésbé ehetőnek tűnik, mert túl kemény, le kell turmixolni, reszelni, stb...
raw food kulcsszóra keress rá
Szinte bármit, a lisztesek és a padlizsán kivételével, de ez egyéni is, én pl. nem eszem nyersen a répát és a vöröshagymát, de pl. a brokkolit vagy a zöldbabot sem.
Nyilván a száraz hüvelyesek sem ehetők nyersen, a bab egyenesen mérgező úgy.
Nyersvegánok különben képesek a padlizsánt is megenni nyersen, pácolva, de szerintem akkor is egyértelműen nem ehető úgy, de még félig sütve sem, csak alaposan hőkezelve :)
Mert pl. a répa s a többi más által nyersen ehető zöldség remek félig ropogósan.
A cukkini is ehető nyersen, bár a karfiollal együtt finomabb máshogy.
A zöldborsót, ha nem muszáj belefőzni az ételbe (levesnél pl. muszáj), nyersen eszem, direkt tartok itthon extra zsengét e célra.
A fejes- és lilakáposzta is jó nyersen. A retket a legtöbben eleve csak nyersen eszik...
A padlizsánnal bizonyos fajtái ehetőek nyersen, nem mind.
Amúgy meg karalábé, tök, karfiol, brokkoli, cukkini, cékla stb mind ehető nyersen.
Inkább úgy érdemes fogalmazni hogy a zöldségek 90%-a ehető nyersen csak egy két kivétel mint a krumpli nem.
A hüvelyesek nagyrésze nyersen mérgező kiv zöldborsó, cukorborsó.
Ehetőek és nagyon finomak nyersen a gombák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!