Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hány g fehérjét kell naponta...

Hány g fehérjét kell naponta bevinnie egy 16 éves, heti 2-3 órát sportoló lánynak?

Figyelt kérdés
2018. dec. 28. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
1,5-2 gramm / testtömeg kg-onkent (ha 60 kg vagy akkor 120 g fehérje)
2018. dec. 28. 20:03
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

#1 +1

Lehet picit több, mint amire valójában szükséged lenne, de ennyi extra nem árt, és inkább legyen több, mint kevesebb.

2018. dec. 29. 00:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. dec. 29. 11:35
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

Ha nem fogyni akar, nem kell több.

"több legyen, mint kevesebb"

Ezzel részben egyet értek, részben viszont nem.

Ugyanis az elsődlegesen sejtépítő makrotápanyag a fehérjék. Másodlagosan energiát adó.

Elsődlegesen energiát adó makrotapanyag a CH és a zsír. Másodlagosan, ritka esetben sejtepito funkciót is betöltenek.

Ha túl sok fehérjét visz be valaki (gondolok itt azokra az "okos" emberekre, akik azt csinálják hogy mivel fogyni/zsírmentesen izmosodni akarnak, 0-24 csirkemellet esznek, ketogen diéta (szénhidrát a lehető legalacsoynabb szinten tartva) és ugyanígy szinte semmi zsír, max csak ami húsban, tojásban stb-ben van.

Mit fog elérni a szervezetben ez? Úgy bizony, a fehérje már nem csak az sejteket építi, hanem azoknak a szükséges energiát is ő fogja szolgáltatni (a protein biokémiai folyamatok miatt képes a glükózhoz hasonló szerkezetet felvenni).

Ennél a szélsőséges példánál az a baj hogy a szervezetnek igenis szüksége van zsírra és SZÉNHIDRÁTRA, CUKORRA is!

A kérdező lehetséges esetén csak az az egyetlen hátrány, hogy sokkal drágább lesz hó végén a kajája. (mert mi a drágább? 1 kg hús vagy 1 kg rizs? :))

2018. dec. 29. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az az extra 30g fehérje nem fogja olyan istentelen módon megdobni a költségeket...

És én ezt azért ajánlottam, mert fogyásnál fenn áll a veszélye az izomvesztésnek, és az egyik legjobb módja ennek a megakadályozására a fehérjebevitel megdobása. (a másik fontos összetevő a testmozgás)

2018. dec. 29. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem írtad h 30g-ra gondoltál. Egyébként én is azért nem a másfeles értéket írtam példának hanem a kétszerest.

És igen, fogyásnal kell a plusz fehérje, ezt én is írtam. De a kérdésbol nem derül ki, hogy a kérdező fogyna, szinten tart vagy tömegel. Csak hogy heti x órát edz.

2018. dec. 29. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

*facepalm*

jogos

Azt hittem a fogyókúra kategóriában vagyok, eltévedtem...

2018. dec. 29. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
70%

:D

Én oda már be se nézek. Sok a hülye kérdés és a hülyébb válaszok sokszor. Nekem meg nincs már türelmem a lepontozásokhoz ;)

2018. dec. 29. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!