Hány g fehérjét kell naponta bevinnie egy 16 éves, heti 2-3 órát sportoló lánynak?
#1 +1
Lehet picit több, mint amire valójában szükséged lenne, de ennyi extra nem árt, és inkább legyen több, mint kevesebb.
Ha nem fogyni akar, nem kell több.
"több legyen, mint kevesebb"
Ezzel részben egyet értek, részben viszont nem.
Ugyanis az elsődlegesen sejtépítő makrotápanyag a fehérjék. Másodlagosan energiát adó.
Elsődlegesen energiát adó makrotapanyag a CH és a zsír. Másodlagosan, ritka esetben sejtepito funkciót is betöltenek.
Ha túl sok fehérjét visz be valaki (gondolok itt azokra az "okos" emberekre, akik azt csinálják hogy mivel fogyni/zsírmentesen izmosodni akarnak, 0-24 csirkemellet esznek, ketogen diéta (szénhidrát a lehető legalacsoynabb szinten tartva) és ugyanígy szinte semmi zsír, max csak ami húsban, tojásban stb-ben van.
Mit fog elérni a szervezetben ez? Úgy bizony, a fehérje már nem csak az sejteket építi, hanem azoknak a szükséges energiát is ő fogja szolgáltatni (a protein biokémiai folyamatok miatt képes a glükózhoz hasonló szerkezetet felvenni).
Ennél a szélsőséges példánál az a baj hogy a szervezetnek igenis szüksége van zsírra és SZÉNHIDRÁTRA, CUKORRA is!
A kérdező lehetséges esetén csak az az egyetlen hátrány, hogy sokkal drágább lesz hó végén a kajája. (mert mi a drágább? 1 kg hús vagy 1 kg rizs? :))
Szerintem az az extra 30g fehérje nem fogja olyan istentelen módon megdobni a költségeket...
És én ezt azért ajánlottam, mert fogyásnál fenn áll a veszélye az izomvesztésnek, és az egyik legjobb módja ennek a megakadályozására a fehérjebevitel megdobása. (a másik fontos összetevő a testmozgás)
Nem írtad h 30g-ra gondoltál. Egyébként én is azért nem a másfeles értéket írtam példának hanem a kétszerest.
És igen, fogyásnal kell a plusz fehérje, ezt én is írtam. De a kérdésbol nem derül ki, hogy a kérdező fogyna, szinten tart vagy tömegel. Csak hogy heti x órát edz.
*facepalm*
jogos
Azt hittem a fogyókúra kategóriában vagyok, eltévedtem...
:D
Én oda már be se nézek. Sok a hülye kérdés és a hülyébb válaszok sokszor. Nekem meg nincs már türelmem a lepontozásokhoz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!