Mik a tipikusan alacsony vagy nulla szénhidrát tartalmú ételek? Azt pl. tudom, hogy egyes halkonzervekben nulla, vagy 1 gramm szénhidrát van 100 gramm mennyiségben. Ezen kívül?
Volt olyan halkonzerv amire ráírták, hogy nulla. Persze ha az nem nulla, hanem 1 gramm azzal még kiegyeznék.
De egy zsemle pl. már átlagosan 20 gramm.
Nulla a tömény zsír, de sok hús is igen közel áll ehhez. Tipikusan az állati termékek az igencsak szénhidrátszegények, cukrosak elég kevesen vannak (de a tej pl. az, a belsőségek is zsírosabban, talán a bőr is, de erre nem vennék mérget).
A növényekkel már nehezebb. Van pár erősebben szénhidrátszegény zöldség, gyümölcs és sok olajos mag, ha a nettó, felszívódó szénhidrát vesszük, mert rengeteg rost még lehet bennük.
Nézz táblázatokat, tanulságos.
Az erősen szénhidrátszegény étrendeken úgy napi 5-10 gramm szokott jönni állati ételekből (persze egyes tejtermékeknél ez elszállhatna, ha hagyná az ember), erre jönnek rá a növények (s a gombák), ha vannak az étrendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!