Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek elég változatos...

Szerintetek elég változatos az étrendem?

Figyelt kérdés

Általában így néz ki egy napom:

Reggeli: 100 g purpur kenyér, 2 szelet csirkemell sonka, kevés vaj (nem margarin)

Tízórai: 5 darab korpovit (vagy 4 db, és eszek mellé egy kevés juhtúrót)

Ebéd: Szárazbab főzelék (mindig másfajta babból), vagy zöldborsó főzelék, csirkemellel, vagy kevés fasírttal, vagy csirkemell bulgurral, néha barnarizzsel, kölessel, vagy kuszkusszal, brokkolival, nagyon nagy ritkán tk. tésztát. Néha csirke helyett halat eszem. Van amikor eszek egy tányér húslevest. Nagy ritkán ecetes céklát az ebéd mellé.

Uzsonna: korpovit, gyümölcs (mandarin, narancs, pomelo, grapefruit, körte), gullon szendvicskeksz

Vacsora; csirkemell, hal, bulgur, vagy ugyanazt eszem, amit ebédre is, csak kevesebbet. Néha ugyanolyan szendvicset, mint reggelire, csak eszem mellé paradicsomot.

Nassolás: heti 1 alkalommal egy marék török mogyoró, mandula, tökmag, vagy kesudió.

Ezen kívül napi két kávét iszok, néha tejjel/tejszínnel, máskor mandula vagy kókusztejjel (cukor nélkül).

Nem mindig étkezem így, de a legtöbbször ezeket az ételeket fogyasztom.

2018. dec. 9. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:
mi az a purpur kenyér
2018. dec. 9. 21:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy jól meg tudom ítélni az ilyesmit, de én nagyon nehezen tudok jónak tekinteni egy étrendet, amiből szinte teljesen hiányzik a zöldség. Tudom, hogy sok ember végigélte már az életét egész jól szinte semmi zöldséggel, de azért fura nekem ez.

Ezt leszámítva nem tűnik rossznak, persze mennyiség- és igényfüggő, hogy beviszel-e mindent, amit kell (amúgyis kimaradhat valami, de nem tápanyag-adatbázis a fejem s lehet, hogy szedsz valami kiegészítőt).

2018. dec. 9. 22:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehetne valtozatosabb: mindenfele zoldseg, meg tobbfele gyumolcs, nagyobb mennyisegben, tobbfele teljes kiorlesu gabona es huvelyes, lencse csicseriborso babfelek stb
2018. dec. 13. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!