Tej és paradicsomérzékeny vagyok. Milyen ételt vihetek iskolába, itthon mit ehetnék hogy változatos legyen az étrendem?
kedves előző, a sajtot szerinted miből csinálják? málnaszörpből?
amúgy meg bármit, amiben nincsen tej meg paradicsom. meglepődtél mi?
hahaha:D igen a sajt kilőve mert tejből készült, a sok szendvicstől meg már hányingerem van. Minden reggel.. mert így nehéz változatos étrendet produkálni.
Persze hogy meglepődtem a székről majdnem lefordultam:) De nem poénkodnál így, ha a helyemben lennél :)
van laktózmentes medve sajt, meg laktózmentes tej, szójatej, rizstej, joghurtok, kefírek, túró laktózmnetes vagy szója
zabpehely vízzel felfőzve kásásnak lekvárral/mézzel/gyümölcsökkel/gyümölcslével
zabpehelyből sütni kekszeket mézzel, lekvárral
főtt tojásos szendvics paprikával/uborkával
melegszendvics-sonka, főtt tojás, gomba, brokkoli, virsli, hús stb
bundáskenyér
piritós lekvárral, mézzel
gyümölcsturmix zabpehellyel
szendvics főtt hússal, uborkával, paprikával, csalamádéval
szalámis, párizsis szendvics csalamádéval
májkrémes kenyér zöldpaprikával
töpörtyűs/húskrémes kenyér lilahagymával
gyümölcsöket tudsz vinni suliba
Szerencsételt nem kell lehurrogni, csak segíteni akart. Attól, hogy TE nem tudod, hogy van laktózmentes sajt, attól ő még írhatja a sajtot. Inkább köszönd meg.
Mellesleg te sem fogalmaztál pontosan: tejcukor- vagy tejfehérje-érzékeny vagy? Mert nem mindegy.
A tejcukor-érzékenység enzimhiány, gyógyszerrel lehet pótolni (ha akarod), bármit ehetsz így. Ha nem akarsz gyógyszert, akkor ott vannak a laktózmentes tejtermékek.
Ha tejfehérje-érzékeny vagy, arra nincs megoldás, semmilyen tejterméket nem fogyaszthatsz, még laktózmenteset sem.
Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!