Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ennek lehet köze hozzá?

Ennek lehet köze hozzá?

Figyelt kérdés

Nem állandóan de előfordul hogy székrekedésem van. Gyanakodtam a stresszre is de most az lenne a kérdésem, hogy ezek hozzájárulnak?

- nem iszok nagyon sok folyadékot bár levest igyekszem enni minden nap

- nem eszek gyümölcsöt és zöldséget

- van hogy rendszertelenül eszek

2018. dec. 9. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez pont a székrekedés kiváltó oka amiket felsoroltál, de ha tudod, miért nem teszel ellene?
2018. dec. 9. 21:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Igazából nem voltam benne 100% hogy sima székrekedés vagy valami más betegség.

Meg annyira a problémáimon kattogok néha meg stressz hogy simán elfelejtem ezeket. Pár napja megvettem pár almát, mondván, hogy hátha jó lesz de elfelejtettem megenni.

Meg, amúgy olyan is volt hogy egy nap meg többször mentem.... dolgomat végezni. Nem hasmenés de azért fura.

2018. dec. 9. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Hogyne lehetne. Főleg a víznek s ha kevés rostot eszel, annak is (ezt nem tudhatom, én kemény diétában minimális zöldséggel és gyümölccsel is kifejezetten rostdúsan táplálkozom).

A leves elég lenne kevés folyadékkal, de ahhoz sok levest (vagy más vízben gazdag ételt, pl. főtt gabonát) kell enned.

2018. dec. 9. 22:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! És amúgy, azt kitalálhatom, hogy csak simán székrekedésem van vagy ibs-em?

Illetve a másik kérdésem, hogy ha elkezdenék normálisan táplálkozni, sok folyadékkal, vízzel, rostos dolgokat meg ami hiányzik, rögtön helyreállna vagy kb. mennyi időbe tellik?

Már nagyon unom, hogy ezzel szenvedek.

2018. dec. 11. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!