Miért árasztotta el a (fél) világot a túlságosan kalóriadús és jellemzően nem is jól laktató és / vagy függőséget okozó étel?
Miről beszélsz pontosan?
A fenti dolgot nem is feltétlenül rosszak adott esetben (bármitől lehet függősége az embernek, nekem pl. életreszóló zöldségfüggőségem van. Bármit ki tudok hagyni az étrendemből, ha nagyon muszáj, csak ezt az egyetlen ételcsoportot nem.)
Ja és sokunk számára NINCS túlságosan kalóriadús étel. Már fajlagosan... Összkalóriát nézve pedig, nos, kevés helyen kényszerítenek arra, hogy egyszerre bevágj 5000 kcalt (vannak helyek durva ételekkel, de nem muszáj odamenni , azt választani és mind megenni).
De bármire is gondolsz, nyilván volt rá kereslet, ez ilyen. Az embereknek ízlik, érdekes, poénos enni a haverokkal, ilyesmi.
Mindenkit mást laktat, van, akit bármi, csak elég kalória legyen.
Persze, hogy nem KELL megenni. Nem erről szól a kérdés.
Csak hogy miért a finomított élelmiszerek nyertek tért - cukor, liszt --> cukrász- és péktermékek, tészták és tésztafélék, üdítők; miért a bő olajban sütött és jellemzően panírozott ételek, gyorséttermi és félkész termékek stb.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!