Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi a napi C vitamig "adag"?

Mennyi a napi C vitamig "adag"?

Figyelt kérdés
Egy fél citrom kifacsart leve kb. fedezi a napi C-vitamin szükségletet? Ha nem,mennyit kellene?

2018. nov. 28. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Ėletkor/testsúly,eü állapot, fizikai tevėkenysėg függő.
2018. nov. 28. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez nem ilyen egyszerű. Van az a szint, ami mellett már nem kapsz skorbutot. De bizonyos étrendeken ez kb. nulla, érdekes módon.

S van az 1-2 gramm, ami egyesek szerint az ideális...

2018. nov. 28. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Fél citrom leve ezer % hogy nem elég.
2018. nov. 28. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
30 mg testsúly kilónként, ez az alap. Tehát egy 70 kilós embernek 2100 mg. Ez az alap. Fizikai aktivitás, télen a megfázásos időszak, betegség, kimerültség, stb. akár ezt a számot a 2-3 szorosára is emelheti. Tehát napi fél citrom leve az pontosan annyit ér, mint halottnak a csók.
2018. nov. 30. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:

2100mg naponta rohadtul károsítja a vesét ráadásul ennek a felét sőt több mint a felét kipisiled. Egy orvos tanárom azt mondta hogy naponta max 1000mg és még valószínű hogy ennek a 20% is kipisiled. Azt javasolta hogy egy nap elosztva az 1000mg szedjük be.

Egyébként saját véleményem alapján mivel én nem szedek c vitamint egy kalap kakát sem ér. Mihelyt elkezdem szedni minden bajom van. Jah és beteg sem vagyok. Inkább eszek gyümölcsöket és 50%-os gyümi leveket stb stb. Olyan tapasztalatom is van hogy mikor beteg voltam akkor is szedtem és semmivel nem lett jobb sőt még tovább tartott a megfázás is.

2018. nov. 30. 10:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Nyílván bármennyi C vitamint fogyasztasz, azt elosztva kell a nap folyamán. Saját példámból tudom, hogy ez a C vitamin vesekárosító hatása, nem más mint hisztéria, én 3x1500 Mg-ot szedek (nyújtott felszívódásút), egy éve, és semmi bajom nincs. Sőt energikusabb vagyok. A vese akkor károsodik ha nem iszol elég folyadékot.
2018. nov. 30. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!